Intel'in Silvermont'u geliyor!

CHIP Online
08-05-2013, 16:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

3 kat daha fazla performans, 5 kat daha az enerji tüketimi... İşte Intel'in son bombası Silvermont!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/int ... -geliyor_40247.html

Resimlerle: En iyi 20 Intel ve AMD işlemci!

Intel'in Atom işlemci ailesinin yeni üyesi olacak 'Bay Trail' kod adlı çipin geçtiğimiz ay günışığına çıkmasının ardından bu çipin sahip olduğu Silvermont mimarisinin detayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.


Intel'den yapılan açıklamaya göre işlemci devinin 2008 yılından bu yana düşük güç tüketimli -ve düşük performanslı- Atom ailesine getirdiği en köklü değişimi temsil eden Silvermont mimarisine sahip çipler, 22 nanometre üretim teknolojisi kullanılarak &lt;span style="text-decoration: underline;">SoC (Silicon-on-Chip)</span> olarak üretilecek. Mevcut Atom işlemcilerin 3 misli performans vaadeden Silvermont mimarili çipler, piyasadaki Atom işlemcilerin neredeyse beşte biri kadar enerji tüketecek kadar da cimri olacak.


Silvermont mimarisi 8 çekirdeğe kadar izin vermekle birlikte Bay Trail işemcileri kullanan ilk Windows tabletlerin 2 veya 4 çekirdekli işlemcilere sahip olmaları bekleniyor. Intel, Bay Trail işlemcilerin giriş seviyesi dizüstüler ve hatta yenilikçi formlara sahip masaüstülerde bile kullanılabileceğini iddia ediyor.


Şirket, Silvermont mimarisini akıllı telefonlara da uyarlamak için çalışmaların sürdüğünü belirterek, Merrifield kod adlı bu mimarinin yıl sonuna doğru hazır olacağını açıkladı.

Tüm Konu: Intel'in Silvermont'u geliyor!

Resimlerle: En iyi 20 Intel ve AMD işlemci!

Kaynak: www.chip.com.tr