Intel'in Türkiye'deki eğitim projeleri

CHIP Online
03-12-2008, 11:40   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Intel CEO'su Barrett Dijital Dünyana Beni Dahil Et projesini tanıttı, CHIP Online yerinde izledi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Inte ... projeleri_9880.html

Resimlerle: Dijital Dünyana Beni Dahil Et

Intel Yönetim Kurulu Başkanı Craig Barrett, 2-3 Aralık tarihlerinde gerçekleştirdiği üçüncü Türkiye ziyaretinde, dijital içeriği desteklemek için Intel Türkiye tarafından Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle geliştirilen         "Dijital Dünyana Beni Dahil Et" program projesinin tanıtımını yaptı ve üniversite eğitimini de destekleyecek olan Intel'in bağışladığı Wimax Ar-Ge laboratuvarının açılış törenine katıldı.

Intel Yönetim Kurulu Başkanı Craig Barrett, tüm Türkiye'deki öğrenci ve öğretmenler için sınırsız bir kaynak ve yardımcı öğrenim ortamı sağlayan ve İnternet'te sosyal bir paylaşım platformu yaratmayı amaçlayan "Dijital Dünyana Beni Dahil Et" programının pilot tanıtımını gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle hazırlanan "Dijital Dünyana Beni Dahil Et" eğitim portalı, Intel ve Türkiye'nin temel eğitim sistemini birbirine bağlayan 1 yıllık işbirliği sonucunda ortaya çıktı. Web temelli içerik, Intel'in uluslararası World Ahead inisiyatifinin dijital içerik hedeflerine uygun şekilde, Türkçe ve yerel olarak geliştirildi.

Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Bilgi İletişim Teknolojileri ve Geliştirilmesi İçin Global İşbirliği Başkanı olan Dr. Barrett, "Eğitim temelli sosyal bir ağ, öğrencilerin öğrenime katılımlarını artırması ve şimdiye kadar teknoloji kullanımından yararlanamamış öğrencileri de kapsaması açısından önemli bir adımdır. Intel olarak, bu eğitim portalının Türkiye'nin geleceğine önemli bir katkı sağlamasının yanı sıra, öğrenci ve öğretmenler için tamamlayıcı bir araç olacağını düşünüyor ve hem okullar için daha fazla yerel içeriğin geliştirilmesini hem de öğrencilerimizin dijital dünyaya katılımlarını teşvik edeceğini umuyoruz" dedi.

Tanıtımda öğrencilerin Barrett karşısında segilediği online demolar hayranlıkla izlendi. Bu demoda, proje ile neler yapılabileceği ve öğrencilerin aralarındaki sınırların nasıl kaldırılabileceği mükemmel bir şekilde sergilendi. Özellikle sanal müze ve beyaz tahta uygulamaları ilköğretim okulu öğrencileri arasında son derece popüler ve çok yaratıcı uygulamalara açık. Aynı zamanda öğretmenlerin de bu portal ile neler yapabilecekleri ve öğrencileri ile nasıl bağlantı kurabilecekleri de demolarda ayrıntılı biçimde aksettirildi.

Tüm konu: Intel'in Türkiye'deki eğitim projeleri

Resimlerle: Dijital Dünyana Beni Dahil Et


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Intel'in bu desteği diğer donanım ve yazılım firmalarına örnek olur mu?

Fattur
03-12-2008, 17:11   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

olabilir..