Intel ISEF'te dört Türk projesine ödül!

CHIP Online
09-06-2014, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Intel'in ABD'de düzenlediği büyük fuarda Türkiye için yarışan 10 projeden 4'ü ödüle layık görüldü!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/int ... ine-odul_47617.html

11-16 Mayıs tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirilen 65. Intel Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı'nda (ISEF) bu sene 70'in üzerinde ülkeden 1.700'ü aşkın öğrenci, toplam 5 milyon dolarlık ödül ve burs için yarıştı. Los Angeles'ta gerçekleştirilen etkinliğe katılan Türk projeleri TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasından seçilmişti. Türkiye adına yarışan 10 projeden 4'ü ödüle layık görüldü.


Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencileri Hamdi Göktan Özmenekşe ve Ata Aydın Uslu'nun matematik dalında hazırladıkları "Özdeş Boncukların Halkaya Sıralanması" isimli araştırma, American Mathematical Society özel ödülüne layık görüldü. American Mathematical Society, 1988 yılında matematik konusunda araştırma ve burslarına ilgiyi artırmak ve yayınlar, toplantılar ve farklı etkinliklerle Amerika ve dünyada bu alanda hizmet vermek amacıyla kuruldu. Matematikçi Karl Menger'in anısına ailesi her yıl Intel ISEF yarışmasında verilen ödül için fona katkı sağlıyor.


Yarışmaya kimya dalında katılan İzmir Özel Çakabey Lisesi öğrencisi Büşra Ban, elektrik ve mekanik mühendislik alanında katılan Deniz Harp Okulu öğrencileri Ömer Özbekler ve Mustafa Erdoğan ile uygulamalı fizik manyetik ve elektromanyetik alt kategorisinde katılan İzmir Özel Takey Anadolu Lisesi öğrencileri Mehmet Ege Karaesmen ve Ahmet Berk Selvi de kendi kategorilerinde dördüncülük elde ettiler.


Tüm Konu: Intel ISEF'te dört Türk projesine ödül!

Kaynak: www.chip.com.tr