Intel masaüstü PC'leri terk mi ediyor?

CHIP Online
11-12-2012, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Masaüstü PC'ler için yolun sonu çok mu yaklaştı? Sorunun cevabı, pek beklediğiniz gibi olmayabilir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/int ... i-ediyor_37474.html

Intel'in 2014'te çıkaracağını duyurduğu Broadwell işlemcileri yeni bir soruyu gündeme getirdi. Intel, masa üstü PC'leri terk mi ediyor?


Broadwell işlemciler, Intel'in 2014'te piyasaya süreceği 12nm teknolojili yeni işlemcileri olacak. Ancak ondan önce Haswell işlemcileri piyasaya sürülecek. Haswell işlemcileri, masa üstü PC'lere uygun olacak ancak Broadwell işlemciler son kullanıcıya ayrı olarak satılmayacak, anakart işlemcilerine verilecek ve Broadwell işlemcilerine sahip olmak isteyenler, işlemciyi ancak anakart ile birlikte gömülü olarak satın alabilecekler.


Aslında burada Broadwell işlemcilerin teknik detaylarına da dikkat etmek gerekiyor. Yüksek enerji tasarrufu yetenekleriyle Broadwell işlemciler, mobil platformlar için uygun bir işlemci olacak. işlemcilerin doğrudan satışının olmayacağı ve üreticilere gönderileceği de düşünülünce, Broadwell işlemcilerin doğrudan mobil pazarı hedef alan ve masa üstü PC'leri oyun dışı bırakacak işlemciler olduğu şüphesi piyasada sesli dile getirilmeye başlandı.


Ancak, Intel'in sonraki nesil işlemcileri olan Skylake'in doğrudan masa üstü PC'leri hedef aldığını biliyoruz çünkü işelmcielr LGA formatında hazırlanıyor.


Intel daha önce yaptığı açıklamalarda da, Broadwell'in ayrı satılmayacağını ancak Haswell ile aynı dönemde piyasada olacağını, ayrı işlemci satın almak isteyen kullanıcıların Haswell işlemcileri alabileceğini duyurmuştu. Dolayısıyla, piyasada Intel'in masa üstü PC'leri terk edeceği konusundaki söylentilerin gerçekçi olmadığını söyleyebiliriz.

Tüm Konu: Intel masaüstü PC'leri terk mi ediyor?

Kaynak: www.chip.com.tr