Intel son raundu kaybetti, umudunu kaybetmedi

CHIP Online
16-10-2008, 16:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple Intel'i terk etti, Nvidia'nın grafik yongalarını seçti. Peki ama Intel bu işe ne diyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Inte ... aybetmedi_9159.html

Hafta başında tanıtılan yeni nesil MacBook, MacBook Pro ve MacBook Air'ler, grafik yükünü Nvidia'ya devretti. Daha önceki modellerde Intel'in entegre grafik işlemcilerini kullanan Apple, artık yoluna Nvidia ile devam ediyor. Steve Jobs, yaptıkları bu seçim sayesinde 5 kat daha fazla grafik gücü elde ettiklerini söylerken doğrudan Intel'in adını kullanmamış olsa da, tanıtımı izleyen herkes bunun Intel'e bir gönderme olduğunu düşünmeden edemedi.

Peki ama Intel bu işe ne diyor? Yonga devi, dün yaptığı açıklamada Apple ile çok sıkı bir ilişki içerisinde olduklarının ve yeni nesil laptop'larda halen Intel işlemcilerin kullanıldığının altını çizdi. Açıklamada şu cümlelere yer verildi: "Grafik çok rekabetçi bir alan ve biz şimdilik bu alanda Nvidia'ya geçilmiş durumdayız. Ancak bu durum ileride de böyle olacağı anlamını taşımıyor. Hemen her alanda rekabet etmeye alışık olan Intel, bundan sonra daha çok çalışarak son raundunu kaybettiği savaşı tekrar kazanacak."

CHIP Online yorumu:
Yaşanan son gelişme Apple'ın Intel'i sildiği anlamını taşımıyor. Açıklamada da söylendiği gibi, yeni nesil Apple laptop'ların kalbini halen Intel'in 45 nm Penryn işlemcileri oluşturuyor. Kaybedilense sadece entegre grafik yongası savaşının son raundu. Ve görünen o ki, Intel gelecek raundlar için şimdiden hazırlık yapmaya başlamış durumda.


Tüm konu: Intel son raundu kaybetti, umudunu kaybetmedi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Intel'in kaybettiği savaşı tekrar kazanması için...

black_flood
16-10-2008, 17:18   |  #2  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

havada bulut intel sen türkiyeyi unut bence yeni yapısında 2500 ytl en ucuz intel sistemin oluşturulması amdnin ise 1600 ytl.en yüksek ürün fiyatı 4000 ytl intel 2850 amd. buda intelin artık tr potansiyelinin sonu yakın.ben daha intel kadar aç paragöz dolandırıcı firma görmedim göremeyeceğimde sanırım.diğer vga ve bileşenleri üreten firmalarda uçık ürünler yapıyor ama bu denlide sömürmüyor bizleri.

Fattur
16-10-2008, 17:50   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

black_flood intele dolandırıcı diyorsan kimbilir apple e ne dersin bilemiyorum...

++
Biraz entegre grafik çöümlerine yoğunlaşıp ürünlerinin fiyatlarını indirmesi gerekiyor.......