Intel üçüncü boyutu baştan yaratıyor

CHIP Online
13-11-2008, 14:58   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Intel bambaşka bir 3D sinema deneyimi için düğmeye bastı. Etkileyici videolar burada...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Inte ... yaratiyor_9567.html

Üç boyutlu filmler eskilerden beri sevilen filmler oldu. Sağ ve sol gözü birbirinden farklı renkte olan gözlüklerle bakılan filmlerin yerini artık yeni gözlükler alıyor. REAL D ve IMAX 3D yeni  serinin ilk öncülerindendi.

Fakat bu kez işler biraz daha gelişiyor. IMAX 3D ve REAL D sinemalarda oynatılabilecek yeni formatta farklı olan artık sadece renklerin birbirinden farklı olarak kayması değil, her iki gözde de, farklı video akımının oynatılması. Yani her iki gözünüze farklı görüntüler gelecek.

Intel Developer Forum'a katılan DreamWorks Animation yöneticisi Jeffrey Katzenberg'e göre bu teknoloji 1970'lerden beri sinema sektöründe yaşanmış en başarılı gelişim. "Bu 3D, babalarımızın zamanından kalma değil" diye ekliyor.

DreamWorks Intel InTru3D teknolojisi ile film yapacak olan ilk firma. Filmin adı ise "Monsters vs. Aliens" . Tamamen üç boyutlu olarak hazırlanmış bu animasyon filmde kullanacağımız gözlükler yine RealD ve Imax 3D gözlükleri olsa da, farklı video oynatımlarıyla şimdiden oldukça ilginç bir deneyime tanıklık edeceğimizin işaretini veriyor.

"Sinemayı içinde hissedin" sloganı ile Intel InTru3D tanıtım videosu için buraya tıklayabilirsiniz ve bu teknolojiyi ilk kullanacak filmin fragmanı için de aşağıdaki video linkimizi kullanabilirsiniz.


Tüm konu: Intel üçüncü boyutu baştan yaratıyor

İzleyin: Monsters vs Aliens

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Gözlük kullanarak 3 boyutlu film izlediniz mi?

Fattur
13-11-2008, 16:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

gerek duymadım.2d yetti bugüne kadar.zaten altyazılı filmlerde problem yaşatııyor..