Intel ve Google'dan yeni Chromebook'lar!

CHIP Online
09-05-2014, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Intel ve Google, yeni Chromebook'ların tasarımını ve çok daha fazlasını gözler önüne serdi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/int ... book-lar_47022.html

Resimlerle: 15 sıra dışı dizüstü canavarı!

Intel ve Google, San Francisco'da düzenledikleri bir toplantıda ortak firmalarla bir araya gelerek Haswell tabanlı Core i3 ve "Bay Trail M" sınıfı Celeron mobil işlemcileriyle güçlendirilen yeni Chromebook ve Chrome OS tabanlı masaüstü sistemlerini tanıttı.


Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, LG ve Toshiba'nın katılımıyla gerçekleşen Intel ve Google toplantısı, tamamen Chrome OS ürünleri ve onların yeni tasarımları üzerine geçmekle beraber diğer yandan Chrome'lara özel uygulamalar hakkında da sevindirici gelişmelerden bahsedildi.


Yeni Celeron işlemciyle birlikte fan kullanmayan yeni Chromebook'larda 11 saate kadar pil ömrü sözünü veren Intel'in ardından Google da, Play Movies isimli Chrome uygulaması hakkında sevindirici bir haber verdi. Chrome OS kullanıcılarının Play Movies ile film ve TV şovlarını artık yalnızca çevrim içi değil, çevrim dışıyken de izleyebileceklerini müjdeledi. Play Movies'in birkaç haftaya kadar kullanıma sunulacağını da sözlerine ekledi. Diğer yandan internet devi, ses destekli Google Now'ın da Chrome işletim sistemine önümüzdeki günlerde geleceğini açıkladı.


Yeniden Chromebook'lara dönecek olursak, bu işbirliği neticesinde ilk örneklerin Asus tarafından sunulduğunu söyleyebiliriz. Bay Trail M tabanlı Chromebook'lar ilk olarak Asus'un fansız Chromebook tasarımıyla sunulmaya başlandı. Intel'in düşük güç tüketimli Celeron işlemcileriyle donatılan Asus C200 ve C300 Chromebook'larının fiyatları da makul seviyede. 249 dolar civarında fiyat etiketiyle dikkat çeken modellerin ülkemizdeki fiyatları ne olur bilinmez. Yeni Asus Chromebook modellerinin haziran ayında satışa sunulması bekleniyor.

Tüm Konu: Intel ve Google'dan yeni Chromebook'lar!

Resimlerle: 15 sıra dışı dizüstü canavarı!

Kaynak: www.chip.com.tr