İnternet aktiviteniz izleniyor olabilir!

CHIP Online
04-12-2008, 20:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İş yerinizde internete girerken iki kere düşünün. Neden mi? Bu araştırma her şeyi açıklıyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/inte ... -olabilir_9878.html

İngilizlerin ünlü Chartered Yönetim Enstitüsü'nün araştırmalarına göre çalışanların üçte ikisinin web üzerinde yaptıkları herşey kayıt altında tutuluyor ve inceleniyor.

1000 yöneticinin katıldığı araştırmanın sonuçları The Guardian'da yayınlandı. Sonuçlara göre çalışanların %65'inin ofiste internette yaptığı hareketler kayıt altına alınıyor ve hemen hemen o kadar çalışanın  bazı internet sitelerine girmelerini yasaklayıcı filtreler kullanılıyor.

Yapılan yorumlarda bu durumun nedeninin internet kullanımının zaman kaybı olduğunu düşünen patronlar olduğu açıklaması yapıldı.

Anket sonuçlarına göre polisler ve siyasi kurumlar izlenmenin en yoğun olduğu çalışma ortamları. Masa başında çalışan polis memurlarının %88'inin internetteki hareketlerinin izlendiği vurgulanırken bu oranın siyasi kurumlarda (valilik, belediyeler vs.) %89 olduğu belirlendi.

Peki filtrelenen siteler arasında en popüler site hangisi? Bunun cevabını aslında hepimiz biliyoruz: Tabi ki Facebook! Patronlar için Facebook adeta çalışanların zamanını çalan bir öcü ve en çok yasaklanan websitesi.


Tüm konu: İnternet aktiviteniz izleniyor olabilir!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Filtrelemeler ve izlemelere karşı çözümleriniz neler?