internet alışkanlıkları üzerine

viking20
01-06-2008, 16:23   |  #1  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

(günümüzde)
internet = sabırsız, bencil, acımasız
----
Jakob Nielsen’in internet alışkanlıkları üzerine her yıl yaptığı araştırmadan bu yıl, insanların internete girdiklerinde sabırsız, bencil ve acımasız bir ruh haline sahip oldukları sonucu çıktı.
Araştırmanın sonuçları, bir süre öncesinde çok popüler bir eylem, zaman geçirmenin en etkili yolu olan internette amaçsızca sörfün artık yaygın bir eğilim olmadığını gösteriyor. BBC’nin internet sitesinde bir kısmı yer alan araştırmanın sonuçlarına göre internet kullanıcılarının çoğu artık, amaçlanan bir siteye bir an önce girip, işini görüp, Birçok kişi de, ilgilerini sitede tutmak için tasarlanan promosyonlara artık şüpheyle yaklaşıyor, hatta görmezden geliyor.
Yeni ruhani trend Dr. Jakob Nielsen, internet kullanıcısındaki yeni ruhani trendin nedenini şöyle özetliyor: “Tasarımlar artık iyi oldu; ancak kullanıcılar da bu interaktif ortama daha da alıştı... İnsanlar artık internete girdiklerinde ne istediklerini ve nasıl elde edeceklerini biliyorlar.” Araştırmadan çıkan sonuç, insanlar artık ışıltılı, parlak promosyonlara, editöryel yönlendirmelere bağışıklık kazandı.
“İnternet kullanıcıları her zaman acımasızdı, şimdi daha da beterler” diyen Dr. Nielsen, “İnsanlar amaca taşıyacak siteleri istiyorlar, artık çok az sabırları var” ifadesini kullanıyor.
Karşılaştırma yapmak için araştırmadan çarpıcı bir veri sunalım; 2004’te bir internet sitesini ziyaret edenlerin yüzde 40’ı, bu sitenin derinliklerine inerek hedefe ulaşırdı. Yüzde 60’ı ise bir site içindeki bağlantıyı (link) kullanarak hedefine giderdi. 2008’e geldiğimizdeyse, internetçilerin yüzde 25’i bir internet sitesi bağlantısı aracılığıyla hedefe gidiyor. Diğerleri doğrudan klavyesine adresi tuşluyor...oradan ayrılıyor.
------------------------------------------
Webware 2008 listesi açıklandı
İnternette trendleri belirleyen 'Webware 2008’ listesi açıklandı. Müzikte 'amazonmp3.com’, arama motoru dünyasında 'answers.com’, sosyal paylaşım ağları arasında ise 'bebo.com’ ismi öne çıktı
Webware.com tarafından her yıl geleneksel olarak açıklanan en popüler internet uygulamaları listesi yayımlandı. 10 farklı kategoride ilk 10 uygulamanının açıklandığı Webware 2008’in belirlenmesinde toplam 1.9 milyon internet kullanıcısının oylarına başvuruldu.
'Yeni ekonomide çıkış yapan’ sitelerin belirlendiği ve toplam 300 finalist arasından seçilen Webware 100’de müzik, arama motoru, e-ticaret, video, arkadaşlık gibi kategorilerde en iyi uygulamalar yer aldı. Buna göre, müzik kategorisinde “amazonmp3.com” birinciliği alırken, “blogtalkradio” ikinci, “emusic.com” sitesi de üçüncü sırada yer aldı. Son dönemin en popüler iş alanlarından video kategorisinde ise ilk üç sırayı “amazonunbox”, “fixmymovie” ve “joost” paylaştı. Arama moturu dünyasında pazarın lideri Google birçok ürünüyle ilk 10’da yer almasına karşın birinci sırayı 'answers.com’un almasına engel olamadı. Amazon.com ise dört farklı dalda birinciliği alarak Webware 2008’e damgasını vurdu. Bu arada son dönemde en ciddi çıkışı yapan siteler ise “Friendster”, “Gaia Online”, “Maxthon” ve “DevianArt” olarak açıklandı.
Hakia’ya dikkat
Webware 2008’de, ABD’de yaşayan bir Türk tarafından geliştirilen Hakia da kendi kategorisinde 6’ıncı sırada yer aldı. Hakia, Murat Vargı’nın da ortak olduğu KVK’dan girişim sermayesi desteği alan bir arama motoru. 2004 yılında ABD’de yaşayan fizikçi Dr. Rıza Can Berkan tarafından kurulan Hakia, anlamsal tabanlı arama yapılmasına imkân tanıyor. Hakia, diğer arama motorları gibi direkt kelime bazlı arama yapmak yerine hedefe ulaşmak için, semantik adı verilen anlamsal bağlantı kullanıyor.
---
(alıntı)

Son Düzenleme: viking20 ~ 01 Haziran 2008 16:26
Banned
01-06-2008, 17:02   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
206 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

BENCE SUÇ İNTERNETTE DEĞİL ONU KULLANANLARDA YANİ BİZDE SADECE İNTERNETTE DEĞİL GÜNLÜK YAŞAMDADA MAALESEF İNSANLAR SABIRSIZ BENCİL VE ACIMASIZ DAVRANIYOR...

Son Düzenleme: seanpaul18 ~ 01 Haziran 2008 17:09