internet bağlantısını paylaşmak

kronikmagdur
11-01-2008, 23:51   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
53 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

Merhaba arkadaşlar.. benim sorum şu..
vista home premium yüklü iki laptop var. Bu laptoplardan biri kablolu modemle internete bağlı ve diğer laptopla da kablosuz ağ ile bağlı. Ben aradaki wirelessi kullanarak iki bilgisayardan da aynı anda internete girmek istiyorum. birkaç denemem oldu ama başaramadım. yardım eder misiniz?

hfilit
15-01-2008, 01:29   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

laptopla wireless'a girdiğin ip numaranı bir artırarak diğer bilgisayara ip no ver.

ağbağlantılarım-ağ bağlantılarını görüntüle-kablosuz ağ bağlantısı üzerinde sağ tıkla-özellikler-TCP/IP- karşına çıkan pencerede-ip adres kısmında son hanedeki numarayı değiştir ( . . .?) tamam de.

wirelessı gören bilgisayar otomatik ip kullanıyorsa diğer bilgisayara da otomaik ip ver.

kronikmagdur
13-07-2008, 21:35   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
53 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

sorunu hallettim arkadaşlar.. şöyle;
1. kablolu modeme bağlı bilgisayardan (A bilgisayarı olsun) diğer bilgisayara (bu da B bilgisayarı olsun) bir kablosuz bağlantı kurulur (tabii sağlam bir şifre koymayı ihmal etmeyerek :) )
2. A bilgisayarındaki kablolu ağ özelliklerine girerek bağlantıyı paylaştır seçeneğini aktif ederiz
3. B bilgisayarının IP ayarları açılır ve varsayılan ağ geçidi olarak A bilgisayarının wireless IPsi aynen yazılır DNS olarak da modemin IPsi yazılabilir. (IP kısmını boş bırakabilirsiniz)
4. A bilgisayarının güvenlik duvarını kapatın ya da ayarlarına girerek B bilgisayarının adını ve bağlantı noktası olarak da 80 girin.

tataaaaa!!!!! işlem tamam... çok uzun yazmamak için ayrıntıya girmedim. olayı biraz genelleyerek anlattım. şu anda bu satırları kardeşimin laptopu üzerinden internete bağlanan kendi laptopumdan yazıyorum :)

Son Düzenleme: kronikmagdur ~ 13 Temmuz 2008 21:38