İnternet bankacılığında Zeus virüsü paniği!

CHIP Online
18-03-2013, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İnternet bankacılığını hedef alan yeni bir tehdit, banka hesaplarını hedef alıyor! Çözüm ise...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/int ... u-panigi_39240.html

Zeus ve Zitmo adlı virüslerle banka hesaplarını soyan çetenin yakalanması gözleri internet bankacılığı işlemlerinin güvenliğine çevirdi. Virüsler nedeniyle birçok müşteri banka internet sitesinde işlem yaptığını sanırken aslında en önemli bilgilerini siber suçlulara veriyor. Çözüm ise yazılım güvenlik katmanı sunan özel ürünlerde yatıyor.


İstanbul Eminiyet Müdürlüğü'ne bağlı Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin İstanbul, Antalya ve Kocaeli'de düzenlediği eşzamanlı operasyonlarda gözaltına aldığı bir çetenin Zeus ve Zitmo isimli virüsler aracılığıyla internet bankacılığı üzerinden nitelikli hırsızlık yaptığı belirlendi. 19 farklı hesaptan 742 bin TL çeken çete yakalansa da Zeus ve Zitmo virüslerini kullanan diğer bilgisayar korsanları vatandaşların banka hesaplarının güvenliğini tehdit ediyor.


Müşteri bankanın sitesinde işlem yaptığını sanırken bilgilerini kaptırıyor


İnternet bankacılığını tehdit eden Zeus ve Zitmo virüsleri işlem yapılan banka internet sitesinin arayüzünü taklit ediyor. Müşteriler bankanın internet sitesinde işlem yaptığını ve banka ile doğrudan etkileşime girdiğini düşünürken aslında bilgisayar korsanlarının sitesi üzerinde işlem yapıyor ve müşteri numarası, kullanıcı şifresi gibi bilgileri kendi elleriyle bilgisayar korsanlarına sunuyor. Müşteriler hesaplarının boşaldığını gördüğünde iş işten geçmiş oluyor ve onca yılın birikimi birkaç saniye içerisinde heba oluyor.


Tüm Konu: İnternet bankacılığında Zeus virüsü paniği!

Kaynak: www.chip.com.tr