Internet Explorer 10 ve DNT!

CHIP Online
30-08-2012, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Windows 8 ve Internet Explorer 10 hakkında cevabı merak edilen bir soru daha cevabını buldu...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/int ... 0-ve-dnt_35493.html

Windows 8 RTM ile birlikte Microsoft, Internet Explorer 10 (IE10)'da kullanıcıların "Do Not Track" ("İzlemeyi bırak" – DNT) özelliğini nasıl kullanacağını da açıkladı.


Bilindiği gibi DNT, veri gizliliği için kullanıcıların analitik hizmetler, reklam ağları ve sosyal platformlar gibi ziyaret etmedikleri siteler tarafından hareketlerinin izlenmesini engellemeyi öngörüyor. Geçtiğimiz gün Microsoft'un veri gizliliğinden sorumlu yöneticisi şirketin DNT konusundaki politikasını bir kez daha vurgulayarak, varsayılan ayarların kullanılması durumunda DNT'nin otomatik olarak etkinleştirileceğini belirtti. Ancak eğer istenirse kurulum sırasında bu özellik devredışı bırakılabilecek.


Kısacası, eğer ekspres ayarlar kullanılırsa DNT kendiliğinden etkinleştiriliyor ve daha sonra istenirse IE10 ayarları üzerinden devredışı bırakılabiliyor.


Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera ve Safari, yani yaygın tarayıcıların hepsi DNT sinyali gönderebiliyor, ancak sadece Internet Explorer'da bu işlev varsayılan ayar olarak bulunuyor.

Tüm Konu: Internet Explorer 10 ve DNT!

Kaynak: www.chip.com.tr