Internet Explorer 11 hakkında her şey!

CHIP Online
30-07-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Internet Explorer 11, Windows 7 ve Windows 8.1 için hangi yeniliklerle geliyor; ne kadar hızlı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/int ... -her-sey_41747.html

Resimlerle: 10 alternatif tarayıcı!

Geçtiğimiz hafta Windows 7 için yayınlanan Internet Explorer 11'in geliştirici önizleme sürümü, IE10'a kıyasla hangi yenilikleri sunuyor?


Internet Explorer 11'deki yeniliklerin çoğu Windows 8'in Modern arayüzüne özel olduğundan Windows 7 için gözle görünür çok fazla yenilik yok. Microsoft blog'una göre IE11, geliştiriciler için daha iyi F12 araçları sunuyor: Bunlar arasında web sitesi performansını iyileştirmeye yönelik yeni UI Responsiveness ve Memory Profiling  araçları var. Yeni Live DOM Explorer ve CSS inceleme araçları ise web sayfalarının nasıl işlendiğini incelemede geliştiricilere yardımcı oluyor. Yeni JavaScript ayıklama aracı ise artık sayfayı yenilemenize gerek kalmadan başlayabiliyor. Microsoft, geliştiriciler için hazırladığı F12 Adventure sitesinde yeni araçlar hakkında bilgiler veriyor.


Windows 7 için IE11'deki tüm yenilikler geliştiriciler için değil. Microsoft'a göre IE11, W3C Resource Priorities'i kullanan ilk web tarayıcısı. Bu sayede geliştiriciler, sayfanın hangi bölümlerinin önemli olduğunu belirtebiliyor, bu sayede önce önemli bölümler yükleniyor. IE11, HTML5 link prefetching ve pre-rendering işlevlerini de destekliyor - bu sayede geliştiriciler web tarayıcısının tıklayacağınız sayfaları önceden tahmin etmesini ve hızlandırmasını sağlıyor.


Tüm Konu: Internet Explorer 11 hakkında her şey!

Resimlerle: 10 alternatif tarayıcı!

Kaynak: www.chip.com.tr