Internet Explorer Ayarınız Çevrimdışı mesajı alıyo

udcolak
28-12-2006, 10:58   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

Merhaba,
ONIXON marka 4 port ADSL modemim var ve tek PC bağlı. Internette dolaşırken genelde bir sorun yaratmıyor.Ancak özellikle video veya başka yüksek boyutta dosyaları indirirken kendiliğinden bir süre sonra kopuyor. Aynı anda msn de kopuyor internette de yeni sayfa açamıyorum. bir süre açmak için ısrarcı olursam mevcut pencereler komple donuyor ve "Internet explorer ayarınız çevrimdışı olduğundan bağlantı kurulamıyor" mesajı çıkıyor. Bu kopma olayı, özellikle dikkat ettim, video mp3 gibi yüklü veri içeren dosyaları indirirken oluyor. Örneğin Youtube'den birşeyler açtığımda 2. 'den fazla aynı anda video penceresi açarsam direk kopuyor. Modem ve PC'yi restart ediyorum düzeliyor.
ADSL hattım ilk kurulduğunda bu olmuyordu , ne zaman format attım o zamndan beri düzelmiyor.Formatladıktan sonra kurduğum driverlarda veya network kartımda(onboard) yapmam gerkeen default dışı bir ayar var mı?Bundan olabilir mi?
Lütfen yardım...

cell-o
28-12-2006, 13:05   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
843 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

eğer sonra bu dengesizliği yapıyorsa modeminizde bir sorun vardır.başka bir modem deneme şansınız varsa deneyin.eğer sorun yoksa modeminizde sorun vardır.birde ekstra bir ayar var mı demişsiniz.zaten statik ip atamasını,dns adres atamasını zaten modem kendi içindeki dhcp server ile ip dağıtımı yapıyor.burada bir sorun yoktur.dediğim gibi bazen modemlerde aşırı derecede yükleme yapıldığında cache  overflow bazen oluyor.bunu da sizin dediğiniz gibi modemi restart yapınca düzeliyor.bunu yapması normaldir.fakat devamlı yapıyorsa bir sorun vardır.birde modeminizin firmware güncellemesini deneyebilirsiniz.üretici sitesinden bakabilirsiniz.birde her zaman driver larını güncel tutmanı tavsiye ederim.

modem driver için; http://www.onixon.com/support.htm
birde modeminizi havadar bir yerde tutun.çünkü kapalı bir mekanda aşırı ısınmadan dolayı performans kaybına sebep olur.


kolay gelsin.

udcolak
18-01-2007, 10:50   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

Teşekkürler