İnternet her yerde!

CHIP Online
20-05-2014, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dünya nüfusunun ne kadarı internete bağlı, ne kadarı mobil internet kullanıyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/internet-her-yerde_47124.html

Resimlerle: İnternetin yok ettiği 15 şey!

Birleşmiş Milletler Uluslararası telekominikasyon Birliği, yani ITU, her yıl olduğu gibi, bu yıl da geleneksel internet ve cep telefonu kullanım raporunu yayınladı. Rapora göre, 2014 yılı sonunda dünya nüfusu, yaklaşık 7.25 milyar kişiye ulaşacak. Peki bu nüfusun ne kadarı internete bağlı olacak; kaç adet cep telefonu aktif halde bulunacak?


Rapor, işte bu sorulara cevap veriyor. Rapora göre 2014 yılı sonunda dünya nüfusunun yüzde 40'ı internete bağlı olacak. Bu oran, 3 milyar kişiye denk geliyor. Yani mobil ya da sabit internet ayrımı yapmazsak, tam 3 milyar kişinin elinin altında internet olacak.


3 milyar kişinin yaklaşık 730 milyonu, sabit internet bağlantısına sahip olurken, mobil genişbant internet kullanıcılarının sayısı 2.3 milyarı bulacak. Bu rakam, mobil internet kullanımının sadece bir yıl içerisinde yüzde 10'dan fazla bir artış sergilediğini gösteriyor.


Yine aynı rapora göre, yıl sonunda dünya üzerinde aktif halde bulunan 7 milyar cep telefonu olacak. Başka bir deyişle, neredeyse 1 kişiye 1 cep telefonu düşecek.


ITU'nun raporu da gösteriyor ki, mobil genişbant internet kullanımı dünyayı fethetmeye devam ediyor. Bakalım bu fetih, daha ne kadar ileriye gidebilecek...

Tüm Konu: İnternet her yerde!

Resimlerle: İnternetin yok ettiği 15 şey!

Kaynak: www.chip.com.tr