İnternet hız testi hesaplaması

Cuneyt Çinkılınç
28-04-2019, 22:18   |  #1  
Cuneyt Çinkılınç avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2015

Arkadaşlar bildiğiniz üzere ülkemizde internet çok yavaş bu yüzden bir ton sorunla karşılaşıyoruz.Oyun oynarken donma,video ve film izlerken takılmalar ,internet sitelerinin yavaş açılması vs gibi.Hatta şuan da pubg oynarken ping süremin çok fazla olduğunu görüyorum.Tabiki çok can sıkıcı bir durum adamı vuracakken bakıyorum ki ölmüşüm göremiyorum bile bu yüzden acaba internetimdemi sorun var diye bir düşündüm.İnternet bağlantım normalde 16 mbps demin bir sitede hesapladım > www.hizturk.com  dan internet hızım şöyle çıktı.İndirme hızı 12.34 mbps Upload yani yükleme  hızı 0.93 mbps Ping 238 çıktı.Şimdi internet hızım iyiymiş aslında acaba bilgisayarımı formatlamam gerekiyor.Diğer hız testi sitelerindede denedim tabiki.Onlardada sonuç şöyle Speedtest > Dw 12.29 Up:0.81 şu ccleaner ile internet geçmişini silip komple bir format atsam düzelir mi acaba bilen arkadaşlar yorum bırakırsa sevinirim ?

zombi
28-04-2019, 22:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 106
1,026 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

internet hızı ile pc nin işletim sistemini alakası yok.

indirmesi yavaş diye format atmak ateşlemeye yapmayan aracın sileceklerini kontrol etmeye benzer.

ayrıca ping ve indirme olayları kulklkanıulan hız testi sunucusundan her şeye değişir. siz herhangi bi dl ul yaparken bu testi yaparken çoğalabilir.

size şöyle bi örnek vereyim. youtuba video upload ederken torrent açarsanız torrentin %50 yavaş indirdiğini görüceksiniz. çünkü download için internete istek gönderilmeli. ama ul yaptığınız için bu isteği göndermekte zorlanırsınız. hem indirmek hem ping zorlaşır.

özellikle yayın işini türkiyede yapmak imkansız gibi bi şey. online oyunları yayınla açmayın derim. direkt kaydedip sonra yükleme yapın.

bi de yurt dışında da özellikle yayın yapan arkadaşlar özel modem-router kullanır. hani şu youtubda pingi düşüren modem denen zımbırtılar. bunlar normal pingi düşürmeez. ama ağ trafiği çok olursa bunu düzenliyorlar. yayın yapıyorsanız bunlardan almalısınız. tabii 1500 tl falan eder.

rotk
13-06-2019, 13:01   |  #3  
rotk avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2018

Çok açıklayıcı anlatım olmuş sağol.