İnternet Hızını Alamama

Can g
27-09-2018, 00:00   |  #1  
Can g avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2018

İnternetim 100 mbit, dsmart net kullanıyorum ve altyapısını ttnetten alıyor. Normal sitelerden hız testi yapınca hız akk dolmuşken 30 mbit civarı oluyor. Ama ben bazı sitelerde bu hızı alamıyorum. Bu sitelerin hepsi yabancı uyruklu siteler ve youtubedan normal hızı alabiliyorum (4k video bile çok hızlı bir şekilde doluyor). Twitch, steam, bazı video oynatıcıları bu hız düşüklüğüne dahil olan siteler. Bunun hakkında dsmart müşteri hizmetlerini aradığımda internet ipsine bir reset atıp 2-3 dakikada bu sorunu geçici olarak çözüyolar fakat bir süre içerisinde tekrardan bu sorunu yaşamaya başlıyorum (gözlemlerim aracılığıyla akknin dolduğu ve resetlendiği zamanlarda oluyor). Internet ipmi kendim resetleyince de devam ediyor sorun. DNS değiştirmeyi vs. her türlü çözümü denedim fakat müşteri hizmetleri aracılığıyla sağlanan ip resetleme haricinde hiçbir çözüme ulaşamadım, konu hakkında bilginiz var ise lütfen yardımınızı esirgemeyin, 1 yıldır devam ediyor bu sorun.

Ayrıca speedtest.net dsmart hız testi gibi testlerde hız normal gözüküyor ama testmy.net sitesinde doğru sonuç alıyorum.

White-Fox
28-09-2018, 09:37   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

DNS demek domain name ile ip adreslerini saklayan veri kümecikleri demek.(veritabanı demeyi doğru bulmadım). Şöyle ki siz ip numaralarını url kısmına yazmayın diye her bir ip numarasına karşılık gelen domain adı bir yerde tutulur.Siz domain adını yazdığınızda ilk önce dns hizmetini kimden alıyorsanız ona istek yollarsınız sonra o size bir ip adresi döndürür.Bu mekanizmada bir problem varsa dedikleriniz olur , ayrıca bazı sitelerde hız farkı olması doğal  örneğin youtube sunucusu avrupada ise ancak twitch sunucusu amerikada ise arada bağlantı hızı farkı olur Yada sizin ağ trafiğine çıktığınız nokta bu sunuculara uzaksa buda yaşanabilir.Ya sebep bulmaya gelince tonla yazarım buraya içinden birini seçeriz ancak probleminizin çözüleceğini sanmıyorum.

Chıptansel
02-11-2018, 14:27   |  #3  
Chıptansel avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 2
51 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2016

İlk defa duyuyorum böyle bir sorun :D