İnternet konuşmaya başlıyor!

CHIP Online
13-12-2008, 13:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İnternet dile geliyor: IBM'in "Konuşan Web" teknolojisi kullanıcılara farklı bir deneyim sunacak.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/internet-konusmaya-basliyor_9951.html

Konuşan Web, cep telefonu üzerinden ses etkileşimi aracılığıyla, insanların bilgiye erişmesini ve işlem yapmasını sağlıyor. Yeni teknoloji, bilgisayar ve metin arabirimleri yerine cep telefonu ve sesin kullanılmasıyla, insanların oluşturma ve bilgiyle etkileşime girme yolunu tamamen değiştirmeye hazırlanıyor.

Konuşan Web hayata geçtiğinde, insanlar otomobil kullanırken, telefonla gitmek istediği yerin tarifini dinleyebilecek veya yakın çevredeki restoranlardan birinde rezervasyon yapıp, mekanla ilgili eleştirileri öğrenebilecek. Yemek yaparken en sevdiği yemeğin tarifini bulup, fırın sıcaklığını ya da eksik malzemeleri kontrol edebilecek. En sık kullandığı arkadaşlık sitesini veya web günlüğünü kolayca güncelleyebilecek. İşten eve dönerken, ihtiyaçlarını sesli olarak sayıp, internet üzerinden markete sipariş verebilecek. Üstelik tüm bu taleplerinin cevabını web üzerinden sesli olarak alabilecek.

Günümüzde, dünya nüfusunun sadece %17'si internet erişimine sahip bulunuyor. Geriye kalan %83, fakirlik, okuma yazma bilmeme, bilgisayar kullanmayı bilmeme veya bilgisayar alacak maddi güce sahip olmama gibi nedenlerle internete erişemiyor.

Oysa bir telefonun maliyeti bilgisayardan çok daha düşük ve telefonu kullanmak için gerekli olan bilgi birikimi de bir bilgisayara kıyasla çok daha az.

#8220;Sesli Site#8221;lerin (VoiceSites) yaygınlaşmasıyla; bir bilgisayara sahip olmayan, internete erişemeyen ya da okuma-yazması olmayan kişiler de web'in sunduğu tüm avantajlardan yararlanabilecek.

Web'e sesle erişim yaygınlaştıkça, herkes tarafından kullanılması da kolaylaşacak.

Hürriyet

Tüm konu: İnternet konuşmaya başlıyor!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Konuşan Web projesi internet kullanımını artırır mı?

Toxic
13-12-2008, 19:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,600 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

bence arttırır

Fattur
15-12-2008, 16:20   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Ben sanıyorum...