İnternet Olmadan Kablosuz ve Ücretsiz Mesaj Gönder

Apsoult
13-03-2012, 11:17   |  #1  
Apsoult avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2012


    İnternette gezerken rasladım bilgisayarımızın seri port bağlantı noktasını kullanarak ücretsiz mors alfabe düzenleme yazılımı ile klavyeden yazdığımız tuşları mors alfabesine dönüştürüp onlarıda Radyo Frekans Sinyalleri    aracılığıyla alıcı arkadaşlarımıza göndereceğiz. Öncelikle aşağıdaki malzemeleri 
    Bilgisayar tamircileri veya elektronikçilerden temin etmeliyiz.

  1. Birtane 9 bacaklı RS232 Konnektör. (Bilgisayar ile monitor arasındaki bağlantıyı sağlayan kablonun ucu)
  2. Birtane 1000 MHz (1 Megahertz) osilatör. RF sinyalleri oluşturup gönderecek.
  3. 3 adet timsah krokodil klepsi. (kırmızı,siyah ve yeşil renk kablo)
  4. Mors alfabesinde gönderilen verilerin şifrelenmesini ve deşifre edilmesini sağlayacak ücretsiz alıcı ve verici programlar.İlerleyen adımlarda indirme linki mevcut.
  5. Muhtelif proje malzemeleri.

İlk olarak RS232 konnektörün 4 numaralı bacağına kırmızı kabloyu, 5 numaralı bacağınada siyah kabloyu lehimliyoruz.

Daha sonra osilatörümüzün toprak bacağına siyah renkli kabloyu, güç hattına da RS232 konnektörden gelen kırmızı renkli kablonun ucunu bağlıyoruz. Yeşil renkli krokodil klepsinin bir ucunu da    anten bacağına takıyoruz.


Projemizin donanım kısmı böylece bitmiş oluyor. Şimdi bilgisayarımıza ücretsiz yazılımları kurmak işlemiyle buyrun devam edelim.

Mors Code Verici Program Ayarları
[url=][/url]

    İlk olarak verici programını BURDAN yüklüyoruz. Windows işletim sistemleri    için çalışan prgamı ZIP sıkıştırma programlarından herhangi biriyle masaüstüne çıkartıyoruz. Programın kurulumu yok. Program iconuna bastığımız zaman karşımıza resimde görüldüğü gibi bir ekran    gelecektir.
    Programın amacı klavyeden yazdığımız mesajları mors alfabesine çevirip önceden hazırladığımız sisteme RS232 bilgi hattından osilatörümüze RF sinyalleri olarak iletmek.
                   
                            MorsCode Verici Programı
                                    Kablosuz Veri Aktarımı
                            verici_programi.rar
            compressed file archive [348.2 KB]
            Download

        [url=][/url]


    Programın menülerine göz atacak olursak:
    İlk olarak Radio menüsü karşımıza çıkacak. Default olarak AM High Tone seçili olacaktır. Projemizde AM sinyali kullanacağımız için bu ayarı değiştirmiyoruz. CW sinyali uzak mesafelere kaliteli    sinyal göndermek için seçilir. Pahalı ve karmaşık sistemlerdir. Repeat Message seçilirse ekrana yazdığımız mesaj alıcının daha kolay alması için sürekli gönderilir.

    Biz ekrana: ''Chıp Online.com.tr proje yapıyoruz by@ChipOnline yazdık''


[url=][/url]


Sistemin dakikada göndereceği kelime sayısını Speed menüsünden resimde görüldüğü gibi ayarlıyoruz.

[url=][/url]

Verilerin gönderileceği  port numarasınıda Com Port Menüsünden seçiyoruz.

CwGet Alıcı Programı Ayarları[url=][/url]

    Verici programın detayları bu kadar. Ekrana yazdığınız mesaj artık internet bağlantısı olmadan, kabloya ihtiyaç duymadan ve en önemlisi ücretsiz olarak arkadaşınız veya alıcı tarafından    alınabilir.
    Şimdi gelelim alıcının yapması gereknlere. İlk olarak alıcı bilgisayarına Mors alfabesini deşifre eden CwGet isimli ücretsiz yazılımı BURADAN indirip kuruyoruz. 
    Programı kurduktan sonra hiç bir ayarını değiştirmemize gerek yok. Resimde görüldüğü gibi bir ekran çıkar. Bilgisayar mikrofon girişi ses algılamaya başlarsa alt ve üst tarafda buluna bölümlerde    dalga boyları görülmeye başlar.
                   
                            CwGet Alıcı Programı
                                    Kablosuz Veri Aktarımı
                            Alici_programi.rar
            compressed file archive [663.1 KB]
            Download

[url=][/url]

    Şimdi bilgisayarımızın ses çıkışına bir kulaklık takıyoruz. Verici programından gönderilen sinyalleri alan kulaklık (resimde görüldüğü gibi ses dalgaları oluşuyor) CwGet programı sayesinde mors    alfabesini deşifre ederek ekrana vericiden gelen mesajı yazıyor.
    Şunuda belirtmek isterim ki; el radyosu kullanarak bilgisayar ihtiyacı olmadan vericinin gönderdiği mesajları alabilirsiniz. Yapmanız gereken radyonun frekans kısmın AM konumuna arama çubuğunuda    1000 MHz kısmına getirmek. Kulaklık yardımıyla mors sinyallerini alabilirsiniz. MORS alfabesinde uzmansanız onları deşifre etip mesajları duyabilirsiniz.

[url=][/url]

İsteğe bağlı olarak donanım elemanları şekilde görüldüğü gibi delikli plaket veya bakır levha üzerine montaj edilerek rahat ve şık bir kullanım kolaylığı sağlanabilir.

    MORS alfabesi hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olup bu konuda uzmanlaşmak isteyen arkadaşlar var ise: Cw Play, Morse Mad, NuMorse, MorseCat gibi ücretsiz     yazılımları deneyebilir.
    Ewweet aartık bitti. Şimdi kendimi savaş sırasında gizli haberleşme yapan askeri elemanlar gibi hissediyorum.. Arkadaşlarının bilmediği, ücretsiz, kablosuz ve mors alfabesini kullanarak    gerçekleştirilen bu mesaj gönderme işi beni çok heyecanlandırdı. Herkese tawsiye diyorum.
    Kolay Gelsinnn..

İŞALLAH işinize yaramıştır.

Yetenek
13-03-2012, 11:25   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
508 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Değişik bir sistem olmuş ne kadar iş görür demeyeceğim çünkü gerçekten mantık kullanılarak az bütçe ile -çok büyük iş başarılmış oluıyor... Kullanmayacağım ama birilerinin böyle bir şeyi düşünüp uygulamıuş olması gerçekten güzel... Sana da bunları bizimle paylaştığın için teşekkür ediyorum...

Apsoult
13-03-2012, 11:34   |  #3  
Apsoult avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2012
Alıntı: Yetenek  
Değişik bir sistem olmuş ne kadar iş görür demeyeceğim çünkü gerçekten mantık kullanılarak az bütçe ile -çok büyük iş başarılmış oluıyor... Kullanmayacağım ama birilerinin böyle bir şeyi düşünüp uygulamıuş olması gerçekten güzel... Sana da bunları bizimle paylaştığın için teşekkür ediyorum...
Önemli değil saten bu Chip Online'ye üye olduysam teknolajik bilgileri yaymak ve öğrenmek amacıyla üye oldum.

dj-61
01-05-2012, 14:56   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

güzel bir paylaşım olmuş cok sağol.. yanlız merak ettiğim mesaj gönderiyoruzda nereye?? aynı şekilde bir sistem alıcısına mı? yazılı bir metin olarak farklı biz sistememi? yani bunu nasıl kullanabiliriz örneğin?

M.G.G
01-05-2012, 19:58   |  #5  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Genlde liselerde elektronik seçince böyle bir proje yaptırırlar.Anlatımınız iyi bende projeye birşey eklemek istiyorum.Projenin yaklaşık 500 m çekim alanı vardır.Paylaşım için teşekkürler..

toplist25
25-05-2012, 16:52   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2012

Güzel proje. Geliştirilse belki iş yerlerinde kullanılabilir.