İnternet sağlayıcısını açınca windows 7 açılmıyor

xqwyss2
05-04-2020, 14:52   |  #1  
xqwyss2 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2020

Hayatımda bu kadar saçma bir sorun çok az gördüm. Sizlere kısaca anlatayım. Dün gece leptopu (herhangi farklı bir dosya indirmeden) kapattım ve uyudum. Sabah açamayınca (3 hafta öncede aynı sorunu yaşadım)

güvenli mod veya kurtarma işe yaramadığından advanced system configuration seçeneğine tıklayınca açılmıştı ve sorun yoktu. Ancak şimdi aynı seçeneği tıklayınca açıldı fakat internet yoktu ve HUD lar xp gibi görünüyordu sorun gidermeden görünümü hallettim internete gelince adaptör seçeneğine gir dediğimde internet sağlayıcım hata veriyordu. (1 yıl önce leptopumun içini açtığımda aptallık yapıp wifi sağlayıcısını bozduğumdan internet gelmiyordu bende usb girişli internet verici almıştım işte o sorun olarak görüyor) silip birdaha yükledim ve açtım çalıştı. Leptopu kapatıp birdaha açtığımda yine açılmadı 30-40 dk aynı yolla tekrardan açtığımda yeniden internetin bozulduğunu fark ettim sorunu iyice teğit etmek amacıyla sorunu düzeltmeden açtığımda windows normal şekilde açıldı cc cleaner ile gerekli tüm sorunları çözdüm ancak sorun hala aynı biliyorum çok saçma bir sorun ancak yardımcı olabilmisiniz ?

excel_mustafa
05-04-2020, 15:57   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,445 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

usb wifi lar pek sağlıklı çalışmıyor. windowsun düzgün açılmama sebebi wifi kartı olabilir. wifi kartını söküp çalıştırmayı dene. hdd nin sağlam olduğundan emin olmak için hd tune ile bad sector testi yap. checkdisk yaparak widows un eksik ve bozuk dosyalarını düzelt. mümkünse ikinci el bir wifi kartı al.