İnternet teknolojisi aldı başını gidiyor

su_sunay
17-03-2010, 22:16   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

Teknoloji her gün bir adım daha ileriye gidiyor. Artık nerdeyse tüm bilgiler ulaşılabilir oldu.
 
“Bilgi”sayarlar önce masaüstü olup masalarımızın üstüne oturdu, laptop olup çantalarımıza sığdı, cep bilgisayarları olup elimizde gezmeye başladı. Hal böyle olunca internet siteleri de ardı arkasına açılmaya başladı.
 
Medya dünyasının başarılı isimleri de internet çağına ayak uyduranlar olarak ilk göze çarpanlardan oldu. Onlarca haber sitesi açıldı, son dakika haberleri en hızlı yayınlamak için birbiriyle yarıştı. 2005 senesinden bu yana www.haberaktuel.com sitesi üzerinden haber yayının yapan Haber Aktüel, çağa ayak uyduranlardan. 5 yıldır kesintisiz haber yayını yapan haber sitesinde, Tarihçi yazar Talha Uğurluel, Gazeteci yazar Nevval Sevindi, Profesör Dr. Ata Atun, sanatçı Murat Kekilli ve Murat Göğebakan gibi yazarlar köşe yazarlığı yapıyor.
 
Aktüel Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Muaz Kalaycı, haber sitesine ek olarak 12 site daha açacaklarını belirtiyor. Rüya Tabirleri, Bitki sözlüğü, Biyografi, Rehberlik, Şarkı Sözleri, Sorularla İslamiyet, Hastalıklar Rehberi, Radyo ve Kuranı Kerim’den oluşan 9 sitenin test yayınına başladığını anlatan Kalaycı, internet teknolojinin önünün alınamaz bir mecra olduğunu altını çiziyor, Piyasalar, Hava Durumu, Video ve Edebiyat sitelerinin de açılacağını haber veriyor.
 
DÜNYA GENELİNDEKİ İNTERNET SİTELERİ
 
2009 verilerine göre dünya genelinde 231 milyon 510 bin 169 internet sitesi olduğu biliniyor. Bunlardan en çok ziyaret edilenleri ise www.google.com, www.facebook.com, www.youtube.com ve www.yahoo.com olarak dikkatleri çekiyor.
 
Türkiye’de son 2 yılda www.facebook.com ve www.twitter.com gibi sosyal ağ sitelerine gösterilen rağbetin artışı gözlerden kaçmıyor. Vatandaşların haber okumadaki tercihlerini haber sitelerinden yana kullanması da haber servisi yapan siteleri revaçta tutuyor.