İnternet temel insanlık hakkıdır Bay Sarkozy

CHIP Online
17-06-2009, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Fransa'da işler kızışıyor. Dosya paylaşımına savaş açan Sarkozy'ye Fransız mahkemesinden sert yanıt!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/inte ... -sarkozy_13383.html

Resimlerle: 10 adımda torrent hızınızı katlayın!

İnternet üzerinden dosya paylaşımı konusunda Fransa en sert uygulamalara sahip olan ülkelerin başında geliyor. Özellikle Fransız Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin bu konudaki çabaları sayesinde, işi dosya paylaşımcılarının internet bağlantısını kesmeye kadar götürebilecek bir [url=""]yasa kabul edilmişti[/url]. Hatta Sarkozy torrent'le savaşında [url=""]askerlerden bile yardım almıştı[/url].

Fakat yasaya herkes Sarkozy kadar sıcak bakmıyor. Fransız parlamentosunda yer alan özellikle sosyalist kökenli milletvekilleri bu yasayı mahkemeye taşıdılar. Konuyu inceleyen mahkeme heyeti ise internet bağlantısını kesmenin, İnsan Hakları Beyannamesi'nde yer alan iletişim özgürlükleri maddesi ile çakıştığını ve bunun Fransa'da uygulanmasının bir suç olacağına karar verdi. Fransa'da halen korsan dosya paylaşımında bulunduğu tespit edilen kişilere uyarı mektupları gönderiliyor fakat internet bağlantısını kesme uygulaması, bu konu netleşene kadar askıya alındı.


Tüm konu: İnternet temel insanlık hakkıdır Bay Sarkozy

Resimlerle: 10 adımda torrent hızınızı katlayın!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu konuda kim haklı?

Ahmet Ertuğrul
17-06-2009, 19:36   |  #2  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Mahkeme. Eğer dosya paylaşımına başka bir yolla çözüm bulamıyorlarsa, bu insanların internetlerini kesme hakkını da vermemelidir onlara.

Fattur
18-06-2009, 01:37   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Konuyu inceleyen mahkeme heyeti ise internet bağlantısını kesmenin, İnsan Hakları Beyannamesi'nde yer alan iletişim özgürlükleri maddesi ile çakıştığını ve bunun Fransa'da uygulanmasının bir suç olacağına karar verdi.


Bencede böyle...