internete baglanamiyorum!!lutfen yardim

seretan
01-11-2006, 01:12   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
65 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

iyi gunler
5 gun once birazcik kafasi karismis olan bilgisayarima onceden almis oldugum sistem tertemisken ve hersey calisiyoken yedegimi kurmak istedim.. hersey iyi giderken %70 civarlarinda `corrupted` data hatasi verdi ve sonrada full recovery yapmaniz gerekiyo uyarisi verdi..

herseye tamam dedik recovery de yaptim ama bunun ardindan internet calismamaya basladi.

tum suruculeri bicimlendir ve fabrika ayarlarina don secenegi ile butun dosyalarimi kaybettim ve sistemi yeniden ilk halinde yuklemis oldum..ama internet yine calismadi

hadi bunlarada neyse bugun acronis ile (daha once calismayan)yedekleri yeniden denedim ve calisdi..sistemi istedigim seyler yuklu iken gerekli guncellemeler yapilmis hali ile yukledim..ama yine internete baglanmadi..

bazen sinirli baglanti veya baglanti yok uyarisi veriyor bazende baglandi gibi gosterip internet sayfalarini acmiyor..

bu arada ben polonyadayim..dizustu bilgisayar kullaniyorum(sirf internetten ailemle gorusebilmek icin aldim) recovery isleminden once hic bir ayar degisikligi yapmadan turkiyeden geldigim haliyle internete baglanabiliyodum..

internete baglandigim yer kaldigim yurdun internet kafesi ve sanirsam hub dan gelen 56k modemlerde kullandigimiz kablo benzeri bi kabloyu dizustu bilgisayarima takarak baglaniyorum(kablolu 1024)

isletim sistemi win.xp...
belki yararli olur diye bir bilgi---messengerin onarma ozelligi ile denedigimde(simdi hatirlayamadim ismini) ip,dns vb herseyi okeyliyor ama en altin bir ustundekinde hata veriyor)

proxy ayarlari falan diyor ama herhangi bir proxy ayari yok..

yardimlarinizi bekliyorum arkadaslar..iyi gunler

kays
01-11-2006, 10:59   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
348 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

arkadaşım  prox ayarları burada internettin özelliklerine gir orada bağlantılar sekmesini tıkla karşına çıkacak ayarlar sekmesini tıkla orada proxy ayaraları var. birde arkadaşım  dosyalarını yedekler ken hata yapmış ola bilirsin sistemi yeni baştan kur aklıma başka bir şey gelmiyor istersen bir diğer arkaşlarıda bir dinle derim akıl akıldan üstündür değil mi?

vtetik
02-11-2006, 11:56   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

ağ bağlantı simgesi aşağıda bağlı olarak gösteriyormu. gösteriyorsa. bağlantı özelliklerine gir otamatik olarak ıp al seçeneğini tıkla dns ve internet ayarları otamatik olsun. yine olmuyorsa ağ bağlatısını iptal et tekrar kur. xp internet ayarlarını otamatik olarak expolerdan alır. proxy ayarlarına gerek yok. yine olmassa ethernetti tekrar tanıt driverın hatalıdır. kolay gelsin

delikanli53
03-11-2006, 22:23   |  #4  
delikanli53 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

anahtar bağlantı noktasında sorun yaşıyorsun. ve bu sorun kullanıcı adı ve parolasında. kullanıcı adı ve parolasını yeniden gir düzelecektir.

cici__46
08-11-2006, 20:32   |  #5  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
53 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Arkadaşım ağ bağlantılarıma sağ tuş çekip özellikler de sonra destek sekmesine tıkla ve ıp adresine bak ıp adresi 192 ile başlıyorsa modemi görüyordur fakat 169 ile başlıyorsa göremiyor demektir.169 ile başlıyorsa ıp adresini otomatik yap ve modemi cafeden resetle eğer bunlarda yemezse en kesin sonuç olarak pc ne format at garanti olsun hemde rahatlar........;)