İnternete bağlanmadan YouTube keyfi!

CHIP Online
11-10-2013, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yakında internet bağlantınız olmasa bile YouTube'da video izleyebileceksiniz. Nasıl mı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/int ... be-keyfi_43120.html

Resimlerle: Youtube için en iyi 20 araç!

Mobil kullanıcılar için, kablosuz ağ alanı içindeyken internetteki bazı içerikleri telefonlarına kaydedip, daha sonra internet bağlantısı sağlanamıyorken veya vakit buldukları sırada incelemek önemli bir ihtiyaç olabiliyor. Ancak, YouTube gibi içerik sağlayıcılar, sitedeki içeriğin telefonlara kaydedilip daha sonra internet bağlantısı olmadan seyredilmesini telif hakları ihlali nedeniyle istemiyorlardı. Fakat bu durum, YouTube'un Kasım ayında hayata geçireceği yenilik ile değişiyor!


Google, mobil YouTube uygulamasında, bazı içerikleri internet bağlantısı olmadan da izlemenin mümkün olacağını açıkladı. Böylece kullanıcılar, internet bağlantısının rahat ve sorunsuz, hatta ekonomik olduğu anlarda YouTube videolarını telefonlarına kaydedip, daha sonra internete ulaşmanın daha zor olduğu anlarda, örneğin uçakta veya hızlı giden bir trende ya da bağlantı bulunmayan kırsal bir alanda bu videoları telefon üzerindeki kayıttan, internete gerek duymadan seyredebilecekler.


Bu videolara eklenmiş olan reklamlar varsa, izleyici offline izleme sırasında o videoları da izleyecek ve telefon tekrar internete bağlandığında reklamların ve videoların izlenme sayısı sisteme eklenecek. Kaydedilen içerik, internete bağlantı kurulmadan 48 saat boyunca izlenebilecek. 48 saat sonra cihaz internete bağlanmamışsa, kaydedilen içerik, bir sonraki bağlantıya kadar kendini bloke edecek. İnternete bağlanıldığında ise, süre sıfırlanacak ve yeni bir 48 saat başlayacak.


İçerik sağlayan kullanıcılar dilerlerse, videoların offline izlenme özelliğini kapatabilecekler.

Tüm Konu: İnternete bağlanmadan YouTube keyfi!

Resimlerle: Youtube için en iyi 20 araç!

Kaynak: www.chip.com.tr