İnterneti çökerten 75'lik nine!

CHIP Online
07-04-2011, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Koca bir ülkenin saatlerce internetsiz kalmasının suçlusu bulundu: 75 yaşındaki bir nine!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/inte ... lik-nine_26240.html

Resimlerle: Hızlı internet bağlantısının 8 adresi!

28 Mart tarihinde Ermenistan'da büyük bir internet krizi yaşanmış, ülkenin tümü, saatlerce internet bağlantısı sağlayamamıştı. Ülkede faaliyet gösteren üç internet sağlayıcı şirketi de çaresiz bırakan bu sorun, ancak saatler sonra düzeltilmiş ve Ermenistan internete geri kavuşmuştu.

Sorunun kaynağı ise, Gürcistan ve Ermenistan arasındaki kabloların hasar görmesi olarak açıklandı. Georgian Railway Telecom isimli Gürcü şirketine ait kablolar, Ermenistan'ın internet bağlantısının omurgasını oluşturuyor. İşte bu kabloların hasar görmesi, tüm ülkenin internet bağlantısından yoksun kalmasına yol açabiliyor.

BBC'nin haberine göre o günden beri kabloların neden hasar gördüğünü araştıran yetkililer, sonunda suçluyu buldular: 75 yaşındaki, emekli bir Gürcü kadın!

Gürcistan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 75 yaşındaki adı açıklanmayan kadının toprak altında bakır ararken kablolara istemeden zarar verdiğini itiraf ettiği söylendi. Ama bu itiraf, yaşlı kadının kurtulması için yeterli olmadı ve hakkında dava açıldı. Tutuksuz yargılanan kadın, eğer suçlu bulunursa, 3 yıla kadar hapis cezası alabilecek.


Tüm konu: İnterneti çökerten 75'lik nine!

Resimlerle: Hızlı internet bağlantısının 8 adresi!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Kabloların bu kadar korumasız olması biraz garip değil mi?