İnterneti ucuzlatmak için dev ortaklık!

CHIP Online
09-10-2013, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İnternet fiyatlarını ucuzlatmanın yolu bulunuyor! Hem de bakın, çözüm kimden gelecek...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/int ... ortaklik_43081.html

Resimlerle: 2013 model internet!

Tüm dünyada internet fiyatlarının, olması gerekenin çok üstünde olduğunu düşünen teknoloji firmaları internete erişmeyi ucuzlatmak için yeni bir birlik oluşturdular. Google, Microsoft, Yahoo, Facebook ve Intel'in kurduğu grubun ismi, "Alliance for Affordable Internet" yani, Daha "uygun fiyatlı" İnternet için İttifak oldu.


İttifak basın bülteninde, çok daha efektif geniş bant teknolojileri yaratarak, internet fiyatlarını düşürmeyi amaçladıklarını vurguladılar. A4AI olarak kısaltılan ittifakın hedefinde, internet bağlantı fiyatlarını bireylerin gelirlerinin yüzde 5'inin altına düşürmek bulunuyor. Araştırmalara göre, şu anda gelişmekte olan ülkelerde internet fiyatları, insanların aylık gelirlerinin yüzde 30'una tekabül ediyor.


Grup teknolojik gelişmeler sağlamanın yanında, dünya çapında da hükümetler nezdinde internet fiyatlarının düşürülmesi için çalışmalar yapacak. 2013 sonuna kadar 2 veya 3 hükumeti fiyat düşürmeye ikna etmeyi, 2015 sonunda ise 12 ülkede fiyatları düşürmeyi planlıyorlar.


Google yaz başında, gelişmekte olan ülkelerde interneti ucuzlatmak için balonla internet servisi sağlama projesini hayata geçirmişti.

Tüm Konu: İnterneti ucuzlatmak için dev ortaklık!

Resimlerle: 2013 model internet!

Kaynak: www.chip.com.tr