İnternetin çekmediği oda kalmasın!

CHIP Online
25-05-2014, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Kablosuz internetin kapsama alanını genişleten yeni TP-Link ürünü, satışta!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/int ... kalmasin_47318.html

TP-LINK, ev ve ofislerdeki kablosuz internetin kapsama alanını genişleten yeni ürününü satışa sundu. Küçük boyutu ve prize takılarak kullanılabilen kolay yapısı ile her yere taşınabilen TP-LINK TL-WA854RE, yüksek hızıyla da dikkat çekiyor.


Binanın yapısı ya da başka nedenlerle ev ya da ofislerde kablosuz ağ sinyalinin ulaşmadığı ya da yetersiz kaldığı durumlarda, sinyalleri tekrarlayarak ölü bölgelere eriştiren menzil genişleticilerin giderek daha fazla kullanılmaya başlandığını belirten TP-LINK Ülke Müdür Yardımcısı Ali Dinçer, "Önceden tek bir odada internetin olması yeterli oluyordu. Teknolojinin de ilerlemesi ile artık evin her yerinden internete erişmek istiyoruz. Farklı cihaz kullanımı, akıllı telefonlar, akıllı TV'ler bu gereksinimi ortaya çıkardı. Bu durumda kablosuz ağın da evin her yerine ulaşması gerekiyor. Menzil genişleticiler bu sorunun çözüm yollarından biri" diyor.


TP-LINK'in yeni modeli, önceki modellere benzer bir tasarıma sahip. Rahat taşınabilecek bir boyutta olan ürün, prize takılarak kullanılabiliyor. Bir kere eşleştiği ağları her seferinde hatırlayan ve tekrar eşleştirme yapılması gerekmeyen TL-WA854RE, bu nedenle taşınabilir bir cihaz özelliğine sahip.


300Mbps kablosuz ağ hızını destekliyor


Rahat kullanılabilmesi, taşınabilirliğinin yanı sıra yüksek kablosuz hıza sahip olan TP-LINK TL-WA854RE, kablosuz olarak 300Mbps hızı destekliyor. Bu sayede akıcı bir şekilde HD video ve müzik akışı sağlayan cihaz, online oyun oynamak için de ideal. Kurulumu ve kullanımı da çok kolay olan cihazı var olan ağa eklemek için yönlendirici (mevcut olan router) ve TL-WA854RE'nin üzerinde bulunan WPS tuşlarına basmak yeterli. Bu şekilde kurulumu yapılan cihaz, kablosuz ağın menzilini genişletmiş oluyor. Aynı tuşlara çift basıldığında ise şifreli bağlantı sağlanıyor. Üzerindeki sinyal lambaları, cihazın kapsama için doğru yere yerleştirilmesi konusunda kullanıcılara yol gösteriyor. Beş kademeli LED ışığı, menzil genişletici ile sinyali tekrarlanan cihaz arasındaki bağlantı gücünü gösteriyor. İdeal kullanım için cihazın bu sinyal ışığının en az 3 kademe yandığı noktalarda yerleştirilmesi öneriliyor. 


Evrensel uyumluluğa sahip olan TL-WA854RE, her marka ve model 802.11 n/g/b kablosuz cihazlarla sorunsuz çalışıyor. Ürün ayrıca Windows 8 ile de uyumlu. Fiyat: 38,90 USD + KDV.

Tüm Konu: İnternetin çekmediği oda kalmasın!

Kaynak: www.chip.com.tr