İnternetleri yok; ama...

CHIP Online
30-03-2012, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İnternetin "İ"sinin bile giremediği bu "çok güvenli" yerde gözden kaçan küçük detay şaşırtıyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/internetleri-yok-ama_32801.html

Resimlerle: Bilmeniz gereken 9 Facebook saldırısı!

Bir bankanın verilerinin güvende olduğunu düşünürüz. En azından böyle düşünmek isteriz. Web karikatürleri çizen bir sanatçı, eğitimci olarak bir süre çalıştığı Citibank'ta tecrübe ettiği durumu Google+ sosyal ağında paylaştı. Paylaşım o kadar ünlendi ki sanatçı paniğe kapıldı ve onu kaldırmak durumunda kaldı. İşte ismini bilmediğimiz karikatüristin ağzından yaşadıkları:

"Birkaç sene önce Citibank call center'da eğitimci olarak çalışmaya başladım. En azından kağıt üzerindeki işim böyleydi. Gerçekte çalışanlar oldukça meşgullerdi ve eğitime katılmıyorlardı; ben de etrafta dolaşarak zaman öldürüyordum.

Bina kilitliydi. Binaya telefon, e-posta, kağıt giriş ve çıkışı yoktu. Bilgisayarlarda portlar yoktu ve internet de yoktu.

Bu kabul edilebilir bir durumdu, çünkü binadaki tüm bilgisayarlar, Citibank ile işlem yapan herkesin tüm finansal geçmişine erişime sahipti. Sosyal güvenlik numaraları. Parolalar. İşler.

Ancak bir gün çalışanlardan birinin rastgele bir sohbet odasında dolandığını gördüm. Çalışan bunu yeni bilgisayarına geçtiğinde tarayıcının geçmiş sekmesine bulduğunu söyleyerek açıkladı. Sitede Cities FM adındaki bir radyo çalıyordu. Kendi bilgisayarıma geçtim ve erişebildiğim başka birçok site keşfettim. Center for Information Technology Integration. Cities Restaurant. The Cape IT Initiative gibi. Bu rastgele sitelerin tek bir ortak noktası vardı: hepsi CITI harfleriyle başlıyordu.

Karikatüristin bundan sonra anlattıkları daha da ilginç. Haberimizin ikinci sayfasında...

Tüm konu: İnternetleri yok; ama...

Resimlerle: Bilmeniz gereken 9 Facebook saldırısı!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu olayda banka önemli bir güvenlik açığı vermiş mi?