İnternette hız rekoru!

CHIP Online
05-06-2012, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Hızlı internet dendiğinde aklınıza ne geliyor bilemeyiz ama bu kadarının gelmediğine eminiz!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/internette-hiz-rekoru_34018.html

Resimlerle: Dünyanın en hızlı internetine sahip 9 ülke!

İnternet bağlantı hızınız ne kadar yüksek olursa olsun, Arris'in eriştiği hıza erişmeniz mümkün değil gibi görünüyor.

Kablo modem üreticisi Arris'in duyurduğu habere göre Almanya'nın en büyük kablolu yayın sağlayıcısı Kabel Deutschland, geçtiğimiz hafta yaptığı bir denemede 4.7 Gbps hıza ulaştı.

Deneme, Arris tarafından üretilen iki kablo modem kullanılarak yapıldı. Yapılan basın açıklamasında bunun gerçek dünya şartları altında gerçekleştirilmiş bir test olduğu vurgulandı; bağlantı hızı Schwerin'de bir okuldaki kablo dağıtım noktası kullanılarak yapıldı. Ancak Kabel Deutschland'ın yakın zamanda bu dağıtım noktasını 862 MHz'ye çıkarttığını da hatırlatalım.

Kabel Deutschland CTO'su Lorenz Glatz şöyle dedi:
"Bu teknoloji sayesinde normal uzunlukta bir film teorik olarak 8 saniyede indirilebilir. Bu hız, günümüzdeki standart bilgisayarların işleyebileceğinden çok daha yüksek. Bu da günümüz geniş bant kablo ağlarının halihazırda yüksek performans ve sürdürülebilir bir altyapı sunduğunu gösteriyor ve kullanılmamakta olan büyük bir potansiyele işaret ediyor"

Bu hız normal teknolojiler kullanılarak elde edilmiş olsa da sıradan Internet kullanıcılarının evlerine ulaşması uzun sürecek gibi görünüyor.

Tüm Konu: İnternette hız rekoru!

Resimlerle: Dünyanın en hızlı internetine sahip 9 ülke!

Kaynak: www.chip.com.tr