İnternette verilen bilgiler yeterli mi?

HPQ-User
14-05-2008, 17:28   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

ivan sormuş:
Merhaba arkadaşlar. Benim genel bilgisayar kullanımıyla ilgili bir sorum var. İnternette ya da bilgisayar dergilerinde neyi nasıl yapmalı tarzında verilen bilgiler sizce yeterli mi? İngilizce bilgilerden de yararlanmama rağmen bir türlü tatmin edici sonuçlar alamıyorum. Özellikle atılan başlıklar beni çok sinirlendiriyor. “Şu kadar sürede şu programın ustası olun”, “Şu işletim sistemiyle ilgili her şeyi öğrenin” gibi başlıkları okuyunca ciddiye alıp ilgileniyorum. Ancak, yazıyı tamamen okuyup uygulamama rağmen istediğim sonucu alamıyorum. Belki İngilizce sayfalarda daha fazla bilgi vardır diye onları da okuyorum ama yine de yetmiyor. Tamamen yararsız olduklarını söylemiyorum ama vaat ettikleri bilgileri de sunmuyorlar. Benim için arkadaşlarımdan öğrendim bilgiler, onlarca sayfa okuyup edindiğim bilgilerden daha değerli. Bunu düşünüp çeşitli kurslara katıldım ama çok pahalı ve paramın karşılığını aldığıma inanmıyorum. Bilgisayar konusunda uzman olduğunu düşünen arkadaşlar kendilerini nasıl geliştirdiklerini anlatabilirlerse sevinirim. Bir ara, bilgisayar mühendisliğinde okuyan arkadaşlar bulmaya çalıştım nette fakat olmadı. Üniversitede İngilizce çeviribilim bölümünde eğitim aldığım için etrafımda mühendislik fakültesinden kimse yok. İngilizce konusunda yardımcı olmam kaydıyla bana bilgisayar konusunda bir şeyler öğretebilecek arkadaşlar da aradım ama bulamadım. Düşüncelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Lenovo 3000 N100 Dizüstü bilgisayar

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14

soulmy
15-05-2008, 19:33   |  #2  
soulmy avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,939 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Ben ne öğrendiysem bilgisayar dergilerinden ve forum sayfalarında öğrendim. Bence forum sayfaları çok yararlı oluyor. Özellikle sıklıkla ziyaret edilen sitelerde dolaşmanı tavsiye ederim. Yabancı sitelere gerek yok. Türkçe siteler yeterde artar bile. Sadece bir siteye bağlı kalmanı da tavsiye etmem. Mümkün olduğunca birçok siteyi takip et.

skrespin
16-05-2008, 03:18   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
261 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

internet te gosterilen daha dogrusu bilen biri yanininizda olmadigi surece hicbir sanal ortam kursu sizi bir konuda profesyonel yapmaz.
Ama profesyonel olma yolunda cok guzel rehberlik edebilir

daha dun yani 14 mayis gunu dreamwever kullanmiyordum. burada bir arkadsimizin verdigi link sayesinde 10 saat icinde; icinde flash animasyonlu ; action scriptli orta seviye bir web sitesi yaptim ( donem odevimdi ;D)


Kisacasi demeye calistigim. deneme yanilma olmadan prof. olamazsiniz. olurum diyen cikacaginida sanmiyrum

siz hangi konuda yardim istiyorsunuz ? Onuda solerseniz yardimci olacak kisiler cikacaktir.  Sonucta kimse bilgisayar uzmani degildir. belli basli 2 elin parmaklarini gecmeycek kadar program kullanan kisilerizdir( elbette istisnalar kayideyi bozmaz)

Haydi Kolay Gelsin