internetten elektronik cihaz satın almayın!

raziel34
25-12-2015, 14:46   |  #1  
raziel34 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
204 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

bu işin içinde olan birisi olarak konuşuyorum, firmalar gönderim yöntemini ya da kargo firmaları ile çalışma yöntemlerini değiştirmediği sürece, yani işin içinde bildiğimiz anlamda "kargo" olduğu sürece kesinlikle yapılmaması gerekendir.

şimdi bir depo düşünün. x şirketinin, malları tedarikçilerden alıp müşterilere gönderdiği bir depo. bu depoda çeşitli kargo hatları olur. kargo şirketlerinin araçları bu hatlara yanaşır. daha sonra paketlenmiş ürüner bu kargo araçlarına tıka basa doldurulur. burada kişiler zamanla yarışır. amaç en kısa sürede o aracı doldurup yerine ulaştırmaktır. burada sorun şu ki, o araca yüklenen kutuların içerisinde ne olduğu yükleyen kişilerin umurlarında değildir, zaten yoğunluktan ve rutinlikten dolayı olamaz da. akan banttan gelen ürünler birikmeden tüm ürünleri araca yüklemeleri gerekir. bu nedenle önce büyük kutuları alta yerleştirip, üst kısma nispeten küçük kutuları fırlatırlar. ayrıca büyük kutuları da araca koyarken çok kibar davrandıklarını söyleyemem. kutunun yere konulurkenki son 20-30 santimi serbest düşme şeklinde olur. kimse nazik davranma kaygısında değildir.

dolayısı ile internetten sipariş verdiğiniz elektronik cihazların tedarikçiden e-ticaret firmasının deposuna geldiği sırada, kargoya yüklendiğinde ve kargo sırasında en az 3 defa "düşürüldüğünü" göz önüne almalısınız. bu, kısa vadede olmasa da orta vadede cihazda çeşitli arızalar olmasına neden olur.

bu dediklerimin teyidi için yoğun bir kargo firması şubesine, kargo araçlarının yeni geldiği sabah saatlerinde gidip kısa bir süre gözlemleyebilir ya da aşağıdaki videodan ünlü bir e-ticaret sitesinin deposunda ürünlerin kargoya nasıl yüklendiğini görebilirsiniz (18:10 ve 18:27'de en arkadaki kargo şirketi elemanının kutuyu fırlatışını görebiliriniz)

buradaki problem e-ticaret sitelerinde değil, beraber çalışmak zorunda oldukları kargo şirketlerinin çalışma yöntemlerindedir.

https://youtu.be/3fbjhx9cxny?t=1087

mehmetcavas
25-12-2015, 15:35   |  #2  
mehmetcavas avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 7
45 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2015

Aynı şeyi kore'de görmüştüm.Kimse SON KULLANICIYI Düşünmüyor...

seren 55
26-12-2015, 07:05   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2015

güvendigim bir siteden 2 kere laptop aldım o kadar

lterlemez
26-12-2015, 12:14   |  #4  
lterlemez avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
191 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

Tamam söylediğinizde haklılık payınız var ama o kadar da abartmamak lazım. Elektronik aletlerin nasıl paketlendiklerini de biliyoruz. Teslim alındığında cihazı kontrol edip, zarar görmüş olması halinde iade edebilirsiniz.