İnternetten izlediğim videolardan ses gelmiyor

mstwntd28
06-12-2008, 11:41   |  #1  
mstwntd28 avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
56 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

 

Normalde bilgisayarımdan müzik dinleyebilirken internette izlediğim videolardan ses gelmiyor.İşin daha garibi hoparlörle ses gelmiyor kulaklığı taktığımda internetten izlediğim videolardan ses geliyor.Sorunun ne olduğunu tam olarak anlayamadım.İE ve Firefoxla denedim ikisindede aynı codec ve ses kartı sürücülerini kontrol ettim ama herşey normal.Yardımlarınızı bekliyorum...

Banned
06-12-2008, 12:20   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Başlat<Çalıştır<regedit<HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32
bu klasörün içinde boş bir alanda sağ tık <Yeni <Dize değeri deyin.
dize değeri ismine; wavemapper
değer verisi bölümüne de; msacm32.drv yazın ardından kayıt defterini kapatıp ses geliyormu diye kontrol edin.

mstwntd28
06-12-2008, 14:25   |  #3  
mstwntd28 avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
56 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Yardımınız için teşekkürler ama bu da işe yaramadı.

Banned
06-12-2008, 14:50   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

dediğim yöntemle olması gerekiyordu aslında bu işlemi yaptıktan sonra bilgisayarı kapatıp yeniden çalıştırdınmı?

mstwntd28
06-12-2008, 15:17   |  #5  
mstwntd28 avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
56 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Evet zaten o isimdeki dosya vardı ben yinede oluşturdum ama olmadı.

Banned
06-12-2008, 15:33   |  #6  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

denetim masası<ses kartının simgesine tıkla ayarların none olup olmadığına bak ayrıca İE kullanıyorsan araçlar<internet seçenekleri<gelişmiş<web sayfalarındaki sesi çal yazan yerde tik yoksa tıklayarak doldur.

mstwntd28
06-12-2008, 15:37   |  #7  
mstwntd28 avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
56 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Bunları denemiştim zaten.Yardımlarınız için teşekkürler ama sanırım bi format atıcaz.

Banned
06-12-2008, 15:59   |  #8  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

format atmadan önce anakartına bir bak derim bazen bu sorun direk ondan kaynaklanabiliyor sonra formatı boşuna atmış olursun.

yagcim
20-03-2011, 21:52   |  #9  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

sorununuzun çözümü aşağıdadır.Sorun düzelmezse bana mail atabilirsiniz
by-ali@msn.com

Başlat --> Çalıştır --> regedit yazın.

Çıkan pencerede;

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\
Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32

bölümüne ulaşın. Yani önce HKEY_LOCAL_MACHINE --> SOFTWARE --> Microsoft --> Windows NT --> CurrentVersion -- > Drivers32 klasörünü bulun.

Bu klasörün içinde boş bir alanda sağ tuşa basın. Ve; Yeni -- > Dize değeri deyin.

Dize Değeri ismine; wavemapper
Değer Verisi bölümüne de; msacm32.drv yazın.
Sonra  Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kapatın.
Ve bir video dosyasına tıklayıp izleyin bakalım ses geliyor mu?

Son Düzenleme: yagcim ~ 20 Mart 2011 21:53
Turhost