İntiharlara "kesin" çözüm bulundu!

CHIP Online
02-08-2011, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İntihar fabrikası olarak anılan Foxconn, intiharları engellemek için kesin (!) çözümü buldu...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/inti ... -bulundu_28382.html

Resimlerle: Dünyanın en büyük 10 teknoloji tesisi!

Apple'ın cihazlarının üretildiği Foxconn'da yaşanan skandallar dünyanın gündemine oturmuş ve intihar eden çalışanlar, kötü çalışma ortamı Apple'ın büyük bir sıkıntısı halini almıştı. Ancak hem çalışanlar hem de Apple birkaç yıla kadar bu büyük sıkıntıdan tamamen kurtulacak gibi görünüyor.

Foxconn nerdeyse tüm çalışanları yaklaşık 1 milyon robotla değiştirmeye hazırlanıyor. Şu an Foxconn'da bulunan 10 bin robot önümüzdeki yılda 300 bine ulaşacak. 2014 yılında ise bu sayının 1 milyona ulaşması bekleniyor. Tabii bu da nerdeyse robot gibi çalışan 700 bin işçinin işinden olması anlamına geliyor.

İşlerini kaybedecek işçilere ne olacak bilemiyoruz ancak daha iyi şartlarda iş bulmalarını umarız.

Tüm konu: İntiharlara "kesin" çözüm bulundu!

Resimlerle: Dünyanın en büyük 10 teknoloji tesisi!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu tür bir çözüm doğru mu?

tanergedik
02-08-2011, 12:30   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

insanları işten çıkarıp yerine robotları çalıştırmakmı kesin çözüm oluyor? peki işlerinden atılan insanların evlerinin çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayacak duruma geldiklerinde nasıl bi psikolojisi olacak yada intihar olayları azalacakmı dahada mı artacak? önemli olan nokta budur. Aslında şirket mantığıda burada yatmaktadır, çünkü bu mantığa göre şirket için önemli olan insanların işyerlerinde intihar etmemesidir, dışarıda isteyen intihar etsin hiç önemli değildir!
Oysaki intihar eden insanların neden bu yola başvurdukları sorusunu çözmeye ve buna neden olan etkenleri ortadan kaldırmaya kalksalar daha etkili bir çözüm oluşturabilirler. Unutulmasınki, apple markasını üreten bu şirket gibi diğer şirketlerde insanları işlerinden atıp robotik iş hayatına dönerlerse bir gün o robotlara ürettikleri ürünleri satacak kimseleride bulamayacaklar!

sosyalik
02-08-2011, 15:11   |  #3  
sosyalik avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,710 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010
Alıntı: tanergedik  
insanları işten çıkarıp yerine robotları çalıştırmakmı kesin çözüm oluyor? peki işlerinden atılan insanların evlerinin çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayacak duruma geldiklerinde nasıl bi psikolojisi olacak yada intihar olayları azalacakmı dahada mı artacak?