iOS 7 baş ağrıttı, mide bulandırdı!

CHIP Online
29-09-2013, 11:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iOS 7'yi kullanan birçok kullanıcı, baş ağrısı ve mide bulantısından şikayetçi! İşte nedeni...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ios ... landirdi_42895.html

Resimlerle: iOS 7'den ilk ekran görüntüleri

iOS 7'yi indirip iPhone'una ve iPad'ine kuran milyonlarca kişinin arasında ondan memnun olmayanların sayısı pek de az değil gibi görünüyor. Apple'ın forumlarında iOS 7'deki yeni "parallax" ve "zoom" işlevlerinin çoğu kullanıcıda baş dönmesi, tutma, mide bulantısı ve baş ağrısı gibi sorunlara yol açtığı görünüyor.


Forumda geçen hafta konu hakkında yazan bir kullanıcı, "yeni iOS 7'nin her yanındaki zoom animasyonları, tam anlamıyla midemi bulandırıyor ve başımı ağrıtıyor" diyor ve ekliyor: "Aynı arabada bir şeyler okumaya çalıştığımda arabanın beni tutması gibi."


Bazı kullanıcılar sorunla ilgili Apple'a ulaşırken, Apple'dan sadece bazı işlevlerin kapatılabildiği cevabını almışlar. Kullanıcıların bir kısmı ise iOS 7'yi bırakarak iOS 6'ya geri dönmek istiyor.


Apple'ın tasarım sorumlu yöneticisi Jonathan Ive denetiminde tasarımı yenilenen iOS 7, arayüz içinde çeşitli efektler kullanıyor. Örneğin yeni "parallax" işlevi, ekrandaki öğelerin telefonunuzu kımıldattığınız yöne göre hareketlenmesini sağlıyor. Bu işlevi kapatmak mümkün olsa da ("hareketi azalt" seçeneği yoluyla) "zoom" işlevini kapatmanın şimdilik bir yolu bulunmuyor.

Tüm Konu: iOS 7 baş ağrıttı, mide bulandırdı!

Resimlerle: iOS 7'den ilk ekran görüntüleri

Kaynak: www.chip.com.tr