iOS 7'de kilit ekranı açığı bulundu!

CHIP Online
20-09-2013, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iOS'ların klasikleşen "dev" sorunu, iOS 7'de de ortaya çıktı! İşte güvenlğinizi "0" yapan o sorun...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ios ... -bulundu_42764.html

iPhone 5S'in parmak izi tarayıcısının ne kadar güvenli olduğu merak edilen bir konu. Ancak iOS'un son sürümü iOS 7'de eski parola ekranında tüm iPhone'a erişmenize izin veren bir açık bulundu.


iOS 7'deki sözkonusu açık, kilit ekranını saniyeler içinde geçerek fotoğraflara, e-postalara, Twitter'a fazlasına erişim imkânı tanıyor. 36 yaşındaki Jose Rodriguez'in paylaştığı teknikte kilit ekranını yukarı kaydırarak Denetim Merkezi'ni açmanız gerekiyor. Ardından telefonun güç tuşunu basılı tutarak ekrana kapatma seçeneğini getiriyorsunuz. Bunun ardından İptal'e dokunup, giriş düğmesine çift dokunarak çoklu görev ekranını açtığınızda işlem tamamlanıyor. Buradan kameraya, fotoğraflara erişebiliyor, dahası kullanıcının hesabındaki fotoğrafları paylaşabiliyorsunuz. Kullanıcının e-posta, Twitter, Facebook ve Flickr hesaplarına ulaşmanız da mümkün.


Aynı tekniğin iOS 7 yüklü bir iPhone 5'te de çalıştığı doğrulanıyor. Yukarıda izleyebileceğiniz videoda açığın iPad'de de kullanılabildiğini görmeniz mümkün.


Açığı bulan kişiyse iPhone'larda daha önce de kilit ekranı açıklarını bulan ve İspanya'da yaşayan asker Jose Rodriguez. iOS 6.1.3'te de kilit ekranını geçmenin bir yolunu bulan Rodriguez, iOS 7'deki açığı iOS 5 ve iOS 6'da çalışan teknikleri deneyerek bir saatte bulduğunu söylüyor.


Apple'dan bir yetkili yaptığı açıklamada "güvenliği çok ciddiye aldıklarını ve bu sorunun farkında olduklarını" söylerken, "bir yazılım güncellemesiyle sorunu onaracaklarını" iletti.

Tüm Konu: iOS 7'de kilit ekranı açığı bulundu!

Kaynak: www.chip.com.tr