iOS 7'de yeni bir kilit ekranı açığı bulundu!

CHIP Online
23-09-2013, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bir kilit ekranı açığı daha! iOS 7 piyasaya çıkar çıkmaz sorunlar da ardı ardına gelmeye başladı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ios ... -bulundu_42802.html

Bir iOS 7 kullanıcısının bulduğu güvenlik açığı endişe uyandırdı. Açık, iPhone kilitliyken herhangi bir numarayı aramanıza izin veriyor.


Açığa erişmek için kilit ekranındayken önce acil arama ekranına gitmeniz gerekiyor. Tuş takımı ekrana geldiğinde istediğiniz numarayı çevirdikten sonra "Ara" tuşuna art arda bastığınızda karşı tarafın telefonu çalmaya başlıyor. Bu sırada ekran kararıyor ve ardından bir Apple logosu görünüyor, ancak arama sorunsuz bir şekilde gerçekleşiyor. Açığın nasıl çalıştığını yukarıdaki videoda izleyebilirsiniz.


Açığı bulan ve onu Forbes'e ileten Filistinli Karam Daoud, herhangi bir numarayı istediğiniz zaman arayabileceğiniz söylüyor. Daoud, aynı açığın önceki iOS'larda da bulunduğunu iddia ediyor. Yani açık, görünüşe bakılırsa iOS'un son sürümüne olduğu gibi aktarılmış.


iOS 7'de birkaç gün önce ortaya çıkan başka bir açık, cihazdaki e-postalara ve fotoğraflara erişmeye izin veriyordu ancak açığı etkinleştirmek daha güçtü. Bu son açık hakkında Apple'dan henüz herhangi bir açıklama gelmedi.

Tüm Konu: iOS 7'de yeni bir kilit ekranı açığı bulundu!

Kaynak: www.chip.com.tr