iOS 8 eksik gelebilir!

CHIP Online
01-06-2014, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple iOS 8'i tanıtmak için saatleri sayıyor ama beklenen en büyük yenilik, muhtemelen olmayacak!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ios-8-eksik-gelebilir_47461.html

Resimlerle: Büyüleyen iPhone 6 konseptleri!

Samsung gibi her seviyede telefon üreten bir marka karşısında geride kalan Apple, iOS 8 işletim sistemi ile açılan farkı kapamayı hedefliyor. Yayınlanan yeni bir rapora göreyse Apple'ın beklenen side-by-side teknolojisi (ekranı ikiye bölerek iki tarafta iki farklı uygulamanın çalıştırılması), iOS 8 ile birlikte karşımıza çıkacak; ya da çıkacaktı. Halen geliştirme aşamasında olan mekanik, bir iddiaya göre iOS 8'e, ancak yapılacak ikinci bir güncelleme ile eklenecek. iOS 8 indirmeye sunulduğunda, bu özelliğe sahip olmayacak.


Diğer taraftan benzeri bir mekaniğin Samsung'un TouchWiz'i içinde bulunması ve Windows Snap adı altında zaten Windows'ta kullanılması, Apple'ın konuya yönelmesinde bir diğer etken. New York Times'ın teknoloji muhabiri Brian Chen'den gelen bir açıklamaya göreyse, Apple'ın peşinde olduğu multitasking mekaniği henüz hazır değil. Kendisi her ne kadar bu bilgiyi nereden aldığını ya da haberin kaynağını belirtmediyse de bu yeni özelliğin Worldwide Development Conference, yani WWDC'de, iOS 8 ile birlikte görücüye çıkmayacağını net bir şekilde dile getirdi.


Verilen bilgilere göre, Apple'ın yeni split-screen multitasking sistemi büyük ihtimalle iOS 8 işletim sistemi ile birlikte gelecek ama sistem içerisinde yer alması biraz daha vaki alacak. İkinci bir güncelleme ile sisteme gelmesi muhtemel olan multitasking özelliği, sonunda sadece Windows cihazların ya da Samsung Galaxy Note serisinin S-Pen ile yapabildiklerini, Apple kullanıcısının da beğenisine sunacak.

Tüm Konu: iOS 8 eksik gelebilir!

Resimlerle: Büyüleyen iPhone 6 konseptleri!

Kaynak: www.chip.com.tr