iOS - Android savaşında yeni bir cephe daha!

CHIP Online
21-04-2014, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iOS ve Android'in savaşmak zorunda olduğu, yeni bir cephe daha açıldı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ios ... phe-daha_46692.html

Resimlerle: 2013'ün en iyi Android oyunları

İki rakip teknoloji şirketi Apple ve Google'ın, mobil oyun şirketlerine çeşitli ayrıcalıklar tanıdığına yönelik haberler ortalığı karıştıracak gibi. Geçtiğimiz dönemde en popüler oyunlardan Plants vs Zombies 2 ve Cut the Rope gibi popüler oyunlara Apple tarafından çeşitli ayrıcalıklar sağlandığını ve buna karşılık olarak, bir süre yalnızca App Store'dan erişilebilir olmalarını istediğini ortaya çıkartan Wall Street Journal, iki şirket arasında bir savaş başlatabilir.


Wall Street Journal'ın haberine göre her iki şirketin de bu tip anlaşmaları var. Ancak bu anlaşmalarda para konuşulmuyor. Yalnızca hem oyun şirketi hem mobil platform birbirlerine karşılıklı iyiliklerde bulunuyorlar. Örneğin Cut the Rope oyunu ilk 3 ay yalnızca App Store'da bulunurken, Apple da şirketin bu oyununa özel yerler veriyor, vitrine çıkartıyor veya "Editörün Seçimi" şeklinde ibarelerle süslüyor. Elbette Google tarafında da bu tip anlaşmalar mevcut. O nedenle şirketler arasında bir savaş başlamayacak belki fakat bunu daha sıkı bir rekabet şeklinde görebiliriz.


Aslında bu olayı, konsolların "özel oyunlarına" benzetebiliriz. Bilindiği gibi, sadece PlayStation veya sadece Xbox için üretilen çok sayıda özel oyun bulunuyor. Görünüşe göre, aynı "özel oyun" savaşını, artık mobil platformlarda da yaşayacağız...

Tüm Konu: iOS - Android savaşında yeni bir cephe daha!

Resimlerle: 2013'ün en iyi Android oyunları

Kaynak: www.chip.com.tr