iOS, rakiplerini ezdi geçti...

CHIP Online
11-09-2013, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Satış rakamlarında Android açık ara önde olsa da, konu internet olduğunda işler fena değişiyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ios ... di-gecti_42531.html

Resimlerle: İşte tasarımı baştan aşağı yenilenen iOS 7!

Her ay 1 milyar sayfa internet sitesinin trafiğini kontrol eden analiz ve yatırım şirketleri Quantcast ve Piper Jaffray, ABD'deki mobil trafiğin içinde iOS cihazlarının payının yaz ayları içinde yaklaşık yüzde 5 artışla, yüzde 60'dan yüzde 65'e çıktığını rapor etti.


Bu süre zarfında Android cihazlar paylarını yüzde 28'den yüzde 30'a çıkardı. Diğer mobil işletim sistemleri ise yüzde 11'den yüzde 5'e indi.


Yaz boyunca, Android ve iOS kullanımının artarken, Blackberry ve Windows Phone kullanımının azalması, iki işletim sisteminin ABD'deki kötü gidişinin resmi oldu.


Ayrıca iOS kullanıcılarının diğer sistem kullanıcılarına oranla, çok daha sık internete girdikleri de raporda yer aldı. Bu da bazı günler internete hiç girmeyen diğer mobil işletim sistemi kullanıcılarının oranının yüksek olduğu anlamına geliyor.


Ancak iOS bu trafiğin büyük bölümünü iPad kullanıcıları sayesinde gerçekleştiriyor. iOS trafiğinin yüzde 84'ünden iPad sorumlu. Özellikle okullarda ve işyerlerinde iPad kullanımının yaygınlaşması hatta evlerde küçük çcoukların bile günlük olarak iPad üzerinden okul öncesi eğitim aldığı düşünüldüğünde, iPad'in bu yoğunluğu anlam kazanıyor.


 


 

Tüm Konu: iOS, rakiplerini ezdi geçti...

Resimlerle: İşte tasarımı baştan aşağı yenilenen iOS 7!

Kaynak: www.chip.com.tr