IP Kamera Sistemleri Nasıl Çalışır?

Bu forum kilitli bir forumdur. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
artiguvenlik
10-02-2017, 10:55   |  #1  
artiguvenlik avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2016

IP Kamera Sistemleri Nasıl Çalışır?

Kamera sistemleri içerisinde yer alan IP kameralar sensörleri vasıtasıyla kaydettikleri görüntüleri, dijital veriye çevirerek ağ üzerinden görüntüleri iletmekte ve uzaktan bağlantı ile görüntülere ulaşılmasını sağlamaktadır. Kendi IP numaraları bulunan IP kamera sistemleri barındırdıkları yazılımlar ile adeta bir web sunucusu gibi hareket ederek; programlanabilme, görüntü depolama, hareket algılama ve alarm yönetimi gibi birçok özellik barındırmaktadır. IP kameraların çalışabilmesi için bir ağ bağlantısı ile kurulumunun yapılması gerekmektedir. Böylelikle görüntüleme, görüntü kaydetme ve uzaktan erişim sağlanabilmektedir. Ağ üzerinden çalışma mantığına sahip olan IP kameralar, güvenlik sistemleri içerisinde yüksek çözünürlüklü görüntü kalitesi ve uzaktan erişim, kontrol edilebilme ve görüntü depolanabilme özellikleri ile kullanımı oldukça yaygındır.

Güvenlik sistemleri konusunda son teknoloji ile uyumlu olan IP kameraların temel çalışma mantığı yakalanan görüntülerin kullanıcılara anlık olarak iletilmesidir. Görüntü iletme işleminde öncelikli olarak lens ve sensörlerde oluşan görüntüler elektrik sinyaline çevrilmektedir. Ardından bu elektrik sinyalleri, IP kameralar içerisinde bulunan işlemcilere iletilmekte ve işlemci analog olan bu elektrik sinyallerini dijital sinyale dönüştürmektedir. IP kamera sistemleri analog CCTV kamera sistemlerinden farklı olarak tüm network ortamlarına adapte edilebilmektedir. Ayrıca herhangi bir ekstra donanıma ihtiyaç olmadan elde edilen görüntüler ağ üzerinde belirlenen noktalara dijital bir şekilde aktarılabilmektedir. Dijitale dönüştürülen görüntüler önce işlemciye ve hemen akabinde işletim sistemi aracılığıyla uzak erişim noktalarına yani İnternet Protokolü (IP) kullanılarak MPEG4 formatında görüntü ve ses olarak anlık olarak transfer edilebilmektedir.

IP kamera sistemlerinde bahsedilen transfer işlemini sağlayabilmek için kamera sistemlerinin mevcuttaki bir yerel network ağına bağlanması yeterli olmaktadır. IP kamera güvenlik sistemleri bağlı bulunmuş olduğu ortamın görüntü ve sesini eş zamanlı bir şekilde mevcut yerel network ya da internet ağına transfer ederek, bulunduğunuz konumdan görüntüleri transfer etmenizi sağlamaktadır. IP kameralar mini kompakt yapıları ile yerel network ağ üzerinden ve mevcut bilgisayardan başka herhangi bir aracıya ihtiyacı olmadan çalışabilmektedir. İşlemci ve işletim yazılımları için IP kameraların içerisine micro sistem entegre edilmektedir. Bununla birlikte IP kamera sistemleri, ortama ait seslerin duyulabilmesi için standart olarak bir mikrofona sahiptir. Ayrıca istenildiği takdirde ek olarak mikrofon takılabilme imkanına sahip olan IP kameralar ile uzaklık sorunu yaşamadan istenilen noktadaki sesler duyulabilmektedir.

Son derece kaliteli görüntü ve ses aktarımına sahip olan ve uzaktan erişim kolaylığı ile istenilen her zaman görüntülere ulaşılabilen ve kontrol edilebilen IP kamera sistemleri ile istenilen her yer görüntülenebilmektedir. Fabrikalarda, işyerlerinde, okullarda, hastanelerde, evlerde, otoparklarda ve benzeri her türlü yaşam alanında gönül rahatlığı ile kullanılan IP kamera güvenlik sistemleri ile içiniz rahat olacaktır.

Kaynak: IP Kamera Sistemleri Nasıl Çalışır?