ip yardımı...

soullitude
05-09-2009, 11:04   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

iyi çalışmalar.
yarım akıllı bir arkadaş iş yerinde kullandığım xp-64 bit işletim sistemli bilgisayarım ip veya dns lerini değiştirmiş gibi görünüyor.
bunu düşünmemin sebebi "rapid share  in dosya indirmeye çalıştıımda ip adresiniz zaten bir indirme işlemi yapıyor demesi. ayrıca youtube da hiçbir işlem yapmadan açılıyor. bazı sitelere girdiğimde "ip adresiniz ikamet ettiğiniz yerden çk uzakta görünüyor, lüfen bilgilerinizi onaylayın şeklinde bi güvenlik notifikasyonu alıyorum.
ama local area connection dan baktığımda -ip adresim de dns lerim de otomatik te. bu arkadaş bunu nasıl yapmış bilmiyorum ama şu an bilgisayarım free to share bir ip kullanıyor sanırım.
whatsmyip de de çk acaip bir ip görüyorum, 88.146 falan gidiyor ki bunun benim modemimle hiç alakası yok.
 
bu sorunu çözmemde bana yardımcı olursanız çk sevinirim..
cmd den release ip komutlarını girdim bir sonuç alamadım.

OnlyMann
05-09-2009, 13:11   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

muhtemelen internet üzerinde bir proxy sunucu kullanılıyor ve o sunucu üzerinden internete çıkıyorsunuz. 

proxy sunucunuzu kaldırırsanız normale dönecektir. bunun için ie araçlar>intenet seçenekleri>bağlantılar>yerel ağ ayarlarında yer alan  proxy sunucusu işaretini kaldırmalısınız. bunun dışında yine benzer bir şekilde proxy yerine tunel ile internete çıkıyor da olabilirsiniz. ancak tünel işlemi de yine web sayfası veya özel bir tünel programı ile olabilir. proxy kontrollerinizi yapınız. sorun devam ederse tunel üzerine yoğunlaşılabilir.

soullitude
05-09-2009, 19:21   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

hemen deniyorum, çok teşekkürler

soullitude
08-09-2009, 14:50   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

söyledğiniz yeri kontrol ettim, herhangi bir proxy etkin görünmüyor. belirtmeliyim ki şu an 3 adet bilgisayar aynı modemi kullanıyor ve sanırım hepsinde aynı problem var..
geçenlerde iş yerinden birinin(aklı selim olmayan kişi) ben youtube yi açmayı biliyorum ki yapiim mi yapiim mi diye dolaştığını hayal meyal hatrlıyorum... benyokken yapacağını yaptı herhalde. kullandığı yöntemi de bilmediğim için umarsızım :/ kendisine ulaşmak de namümkün.

daha ayrıntılı yardımlarınızı bekliyorum.
şimdiden teşekkürler

OnlyMann
08-09-2009, 15:05   |  #5  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

muhtemelen modeme veya makinalara youtube girişi için farklı dns vermiş olabilir. siz de bu durumda dnslere ulaşamadığınız için internete çıkamıyorsunuz.

makinalardaki dns bilgilerini kontrol etmelisiniz. eğer elle verilmişse bunu otomatik al olarak işaretlemeniz yeterli olacaktır. eğer dns bilgisini modem dağıtıyorsa modem içindeki dns bilgilerinin değişmesi gerekir.