iPad Air ve iPad mini 2 hakkında her şey!

CHIP Online
23-10-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple, bugünkü etkinliğinde yeni iPad'lerini ve fazlasını tanıttı! İşte bilmeniz gereken her şey...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ipa ... -her-sey_43321.html

Resimlerle: Apple ürünlerinin evrimi!

Apple, bugünkü etkinliğinde beklendiği gibi yeni iPad'ini, yeni iPad mini'yi ve fazlasını tanıttı.


Yeni iPad 2'den bu yana tasarımı ilk kez değişen iPad'in yeni ismi iPad Air. Selefleri gibi 9.7 inç'lik bir ekrana sahip tabletin yeni tasarımı, iPad mini'yi andırıyor. Sadece 7.5mm kalınlığındaki yeni iPad, önceki iPad'lerden yüzde 25 daha ince. Ekran çerçevesi ise yüzde 43 daha ince. Ancak iPhone 5S'teki TouchID teknolojisine iPad Air'de yer verilmemiş.


iPad Air'de kullanılan işlemci, iPhone 5S'te de yer verilen Apple'ın en yeni A7 işlemcisi. Apple'ın iddialarına göre bu işlemci, ilk nesle (iPad 4'e göre değil) göre 8 kat daha hızlı ve grafik bakımından 72 kat daha hızlı. Yeni A7 işlemcisi, bilindiği gibi 64-bit mimariye sahip. iPad Air'in kamerası da nihayet Apple'ın önem verdiği konular arasına girmiş bulunuyor. Arka tarafta 5 megapiksellik bir iSight kamerasına sahip cihaz, ön tarafta 1080p FaceTime kamerasıyla geliyor. Ayrıca sesli sohbet için çift mikrofona yer verilmiş.


Tanıtımda verilen bilgilere göre iPad Air, 10 saatlik pil ömrü sunuyor.


Siyah, beyaz, gümüş ve "uzay grisi" renklerinde sunulacak olan iPad Air, iPad 4'ün yerini alacak ve yurtdışında 499 dolardan başlayan fiyatlarla 1 Kasım'dan itibaren satışa sunulacak.


Tüm Konu: iPad Air ve iPad mini 2 hakkında her şey!

Resimlerle: Apple ürünlerinin evrimi!

Kaynak: www.chip.com.tr