iPad Mini hakkında büyük eleştiri

CHIP Online
10-11-2012, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple iPad mini'sini satışa sundu; eleştiriler gelmeye başladı... İşte Apple'ı üzecek sonuçlar!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ipa ... elestiri_36857.html

Resimlerle: 2002'den kalan iPad prototipi ortaya çıktı

Uzunca bir süredir hakkında yazıp çizilen son Apple ürünü iPad Mini, çıkışının ardından çok da uzun bir süre geçmemesine rağmen, Apple'ın açıklamalarına göre hatırı sayılır miktarda satış yapmış durumda.


Yine de konu teknolojik cihazlar olduğu zaman, yapılan satışın, ürün üzerine gelen eleştirileri engellemesi gibi bir durum söz konusu değil. Genelde sahip olduğu kaliteli ekranlarıyla tanınan Apple ürünleri, öyle görünüyor ki iPad Mini ile kötü bir çizgi çiziyor. DisplayMate isimli ekran teknolojileri üzerinde çalışan firmanın önemli isimlerinden Dr. Raymond Soneira, bir süredir ürünün 7.9 inçlik ekranının kalitesi üzerinde çalışıyor. Piyasada bulunan Nexus 7 ve Amazon Kindle Fire HD gibi ürünlerle yaptığı testlerin sonunda, Mini'nin rakiplerine göre çok daha kalitesiz bir ekrana sahip olduğunu söyleyen Soneira, bu sonuca laboratuar ortamında yaptığı, aydınlık, kontrast, renk, görüş açısı, yoğunluk, ekran arka aydınlatması ve de pil ömrü testleri sonucunda ulaştı.


Özellikle iPad ve iPhone 5 gibi Apple ürünlerinde kullanılan Retina ekranın, bu cihazda herhangi bir şekilde kendisini gösteremediğine değinen Soneira, iPad Mini'nin her iki rakibinin de kendisini ekran konusunda bir hayli geride bıraktığına değindi. Kendisi son olarak şu sözleri sarf etti; "iPad Mini ufak bir cihaz olarak büyük becerilere sahip ama şu da bir gerçek ki ekran kalitesi olarak kesinlikle Apple'ın bu zamana kadar kullandığı teknolojiden yoksun."


&lt;span style="text-decoration: underline;">Biz de, yaptığımız iPad Mini testimizde, ekranın diğer Apple ürünlerini arattığından bahsetmiştik. iPad Mini testimize ulaşmak için tıklayın...</span>

Tüm Konu: iPad Mini hakkında büyük eleştiri

Resimlerle: 2002'den kalan iPad prototipi ortaya çıktı

Kaynak: www.chip.com.tr