İpconfig Ayarlaması

winmac
30-10-2006, 15:47   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

İyi Günler Arkadaşlar... İp ile ilgili bir sorunum var bunu nasıl çözebilirim...
Windows Xp kullanan bir kullanıcım İp adresini elle verdiği bilgisayarında önceden ayarlanan server'a bağlanabiliyordu. Şimdi ise başaka bir server'a bağlanması gerekiyor aynı domainin içinde ama bu yeni server'in ip adresi farklı ve bu kullanıcının değiştirme hakkı yok ve kendi kullanıcım ile giremiyorum ip adresinin farklı olması sebebi ile admin şifresini de bilmiyorum bu makinaya şifre çözmeden bir komut satırı ile örnek
Ipconfig /renew yerel* komutu çalışmıyor
bunu komut satırı veya bir şekilde değiştirmemiz mümkünmü...

Şimdiden Teşekkürler

mehsa
21-11-2006, 17:57   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
57 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

makinayı domainde değilde .workgroupta açıp admin ile girip gereken değişkliği yapabilirisin.Eğer şifre belirlenmediyse genelde şifre yoktur.Elle yapılandırma yerine otomatik ip alma seçeneğine getirirsen domainden ipsini alır.bir de server da eski ipsini silmek için kendi pc sinde
ipconfig komutundan sonra

/renew [Bağdaştırıcı]
Bir başdaştırıcı belirtilmezse, tüm bağdaştırıcılar için veya Bağdaştırıcı parametresi eklenirse, belirli bir bağdaştırıcı için DHCP yapılandırmasını yeniler. Bu parametre yalnızca IP adresini otomatik olarak alacak biçimde yapılandırılmış bağdaştırıcılara sahip bilgisayarlarda kullanılabilir. Bir bağdaştırıcı adı belirtmek için, ipconfig'i parametresiz kullanırken görüntülenen bağdaştırıcının adını yazın.
/release [Bağdaştırıcı]
Bir başdaştırıcı belirtilmezse, tüm bağdaştırıcılar için veya Bağdaştırıcı parametresi eklenirse, belirli bir bağdaştırıcı için geçerli DHCP yapılandırmasını serbest bırakmak ve IP adresi yapılandırmasını silmek üzere DHCP sunucusuna bir DHCPRELEASE iletisi gönderir. Bu parametre, otomatik olarak bir IP adresi alacak şekilde yapılandırılmış bağdaştırıcılar için TCP/IP'yi devre dışı bırakır. Bir bağdaştırıcı adı belirtmek için, ipconfig'i parametresiz kullanırken görüntülenen bağdaştırıcının adını yazın.
/flushdns
DNS istemci çözümleyici önbelleğinin içeriğini temizler ve sıfırlar. DNS sorunlarını giderme sırasında, olumsuz önbellek girdilerini ve dinamik olarak eklenen tüm diğer girdileri önbellekten atmak için bu yordamı kullanabilirsiniz.

yukarıdakiler alıntıdır.