iPhone 3.0'la 15 süper aplikasyon tarihe karışıyor

entaroadun
10-06-2009, 19:48   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

1. Cycorder
Cycorder kırılmış (JB) telefonlarda en çok kullanılan programlardan biriydi. Yeni iPhone'un video kaydı özelliğine sahip olması nedeniyle artık bir işlevi yok.
2. iPhone Modem
Bu program laptopunuzla iPhone'unuz arasında bağlantı kurarak bilgisayarınızın iPhone'un 3G ya da Edge bağlantısı üzerinden internete girmesini sağlıyordu. Bu özellik de yeni iPhone 3GS de var.
3. iClipboard
iClipboard iPhone kullanıcılarının en çok talep ettiği copy-paste özelliğini telefona entegre ediyordu. 17 Haziran'da iPhone'un 3.0 işletim sisteminin çıkmasının ardından işlevini yitirecek.
4. Clippy
Clippy, copy paste özelliğini sunan bir başka programcıktı. O da tarihe karışıyor.
5. Say Who
Say Who sesli arama yapmayı sağlayan iTunes'ta satılan bir aplikasyondu. Yeni iPhone sadece sesli arama değil telefonun birçok özelliğinin sesle kontrolüne izin verdiği için Say Who'ya artık gerek yok.
6. AdelaVoice Voice Dialer
Say Who'dan bir farkı olmayan bu aplikasyona da bye bye...
7. GadgetTrak
GadgetTrak istenilen herhangi bir e-mail adresine cihazın o anki GPS koordinatlarını göndermeye yarıyordu. Yeni iPhone'da ve 3.0 işletim sisteminde "Find my iPhone" adındaki bir özellik aynı işlevi yerine getiriyor. Çalınma ve kaybolma riskini sıfırlıyor.
8. Quickgold
Quickgold aradığınız bir şeyi Safari+Google kombinasyonu olmadan hızlı bir şekilde bulmanızı sağlayan Cydia çıkışlı bir üründü. Yeni 3.0 işletim sisteminde yer alacak olan Spotlight programı aynı işlevi görecek. Spotlight size interneti, ipod'u, kontaklarınızı vs yani telefonunuzdaki her şeyi arama imkanı verecek.
9. MotionX GPS
MotionX GPS iPhone için çıkan ilk navigasyon programıydı. Ancak çok yetersiz olmakla eleştirildi. Apple boş durmadı bu işin kompetanı olan TomTom ile anlaştı. Yeni telefonda sesli navigasyon da var. Hem de Samsung Omnia'daki kadar kaliteli.
10. Camera Zoom
iPhone'un kamerası her zaman eleştirildi. Yine eleştirilmeye de devam edecek. Bu kez kamera 3 MP ve zoom yapabiliyor. Zoom yapan programlar da tarihe karışıyor.
11. Night Camera
Gece modunda daha iyi çekim yapmak için sunulan bu programın bütün yetenekleri yeni kamerada var.
12. iTalk
Apple Store'un 17 bin download'la en çok indirilen ses kaydedicisi olan bu aplikasyon iPhone'daki ses kaydedici ile gereksiz hale geliyor.
13. Send Contact (Business Cards)
Bu aplikasyon insanların contact bilgilerini istenilen e-maile göndermeye yarıyordu. 3.0 işletim sistemi hem e-maile hem de SMS olarak gönderme imkanı tanıyacak. Bu aplikasyon da çöpe...
14. Big Keyboard Email
3.0 işletim sistemi telefonu yan tutunca büyük klavye kullanabilme şansını tanıyor. Bu program da çöpe...
15. Swirly MMS
Kırılmış iPhone'lara MMS gönderebilme olanağı sunan bu program iPhone'a beklenen MMS özelliğinin eklenmesiyle işlevini yitirdi.

Kaynak-Aplikasyon fotoğrafları: http://www.icihaz.com/


Ciim
12-06-2009, 16:50   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
454 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

konu başlığını değiştirirsen sevinirim çünkü iphone 3.0 yazılımı ile birlikte örneğin video kayıt eklenmiyor bu özellik sadece 3G S modelindeki 3 megapiksel kalitesindeki kamera ile kullanılacak.. yani

2g diye tabir edilen ilk model ve 3g modelinde 3.0 firmware yüklenerek video kayıt yapılamıyacak yine cycorder veya video recorder programına ihtiyaç duyulacak..

konuyu silsen daha yerli olur çünkü 3g s çıktı diye tarihe karışmıyacak bazıları 3g s bunları kullanmaya gerek bırakmaya bilir ama eski versiyonlarda kullanılması gerekicekk...

amuderus
17-06-2009, 12:21   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

3g için bu gün itibari iler 3.0 yazılım aitunes de olacağı söylendi aranızda yükleme yapan varmı acaba