iPhone 3G S Palm Pre'ye karşı

CHIP Online
10-06-2009, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iPhone 3G S çıkalı bir gün oldu ama ortalık kızışmaya başladı bile. İlk maç: Palm Pre vs iPhone 3G S

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/iPho ... ye-karsi_13256.html

Resimlerle: Ve karşınızda iPhone 3G S

Merakla beklenen yeni iPhone 3G S ilk şovuna çıktı. Artık söylentilere ve spekülasyonlara yer yok. Palm Pre ise yine geçtiğimiz günlerde kullanıcıları ile buluştu. iPhone 3G S daha piyasaya çıkmadı ama ortalık şimdiden kızışmaya başladı. Biz de sizin için kısa bir karşılaştırma yapmak istedik.

İki ürün de henüz Türkiye'de satılmadığından Amerika fiyatları üzerinden yorum yapabiliyoruz. Burada ilk dikkatimizi çeken aynı fiyata iPhone 3G S ile 16GB belleğe sahip olurken Palm Pre'de sadece 8GB'a sahip olabilmemiz. Bütçemizi 100$ daha sıkarak iPhone cephesinde 32GB'lık belleğe bile sahip olabiliyoruz. Ama Palm Pre'nin GSM anlaşması iPhone'a oranla daha avantajlı.

İki telefonun da 3 megapiksellik kamerası var. Palm Pre'de kameranın yanında bir de LED aydınlatma mevcut. iPhone'da ise flaş yok, ama ekrana dokunularak ayarlanabilen bir otofokus ve VGA video kaydetme işlevleri var. iPhone'da videolarınızı telefon üzerinde düzenleyebiliyorsunuz da.

Palm Pre'nin önceki iPhone sürümü 3G'den farklı olarak sahip olduğu kopyala/yapıştır, MMS, A2DP Bluetooth desteği, geotagging ve tam hareketli navigasyon ise yeni iPhone modelinde de mevcut.

Palm Pre'nin öne geçtiği nokta ise ayrılabilir pili ve QWERTY klavyesi. Apple'ın güç yanı ise binlerce ek uygulamanın olduğu App Store.

Pil konusunda ise Apple kendini geliştirdiğini savunuyor. Palm Pre'de hızlı biten pil sorunlarının olduğunu düşünerek iPhone'un bu konuda da önde olduğunu söyleyebiliriz.

İki telefonda da FM alıcısı yok. Ama iPhone 3G S'de elektronik bir pusula mevcut.

Şimdilik iPhone önde gidiyor gibi gözüküyor. Asıl kararı ise iPhone 3G S 19 Haziran'da satışa sunulduğunda ve kullanımaya başladığında verebileceğiz.


Tüm konu: iPhone 3G S Palm Pre'ye karşı

İzleyin: Palm Pre iş başında

Resimlerle: Ve karşınızda iPhone 3G S

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce yeni iPhone 3G S mi yoksa Palm Pre mi?