iPhone 4'ün ekranı amiral gemilerini ezdi!

CHIP Online
25-09-2013, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iPhone'ların ekranının neredeyse kusursuz olduğu kesin! Peki Android'li canavarlardan ne kadar iyi?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/iph ... ini-ezdi_42829.html

Resimlerle: Cep telefonları pazarı grafiğe dökülürse

iPhone'ların dokunmatik ekranlarının etkileyici bir tepki hızı olduğu biliniyor. Peki rakip telefonların dokunmatik ekranları, iPhone karşında nasıl bir performans sergiliyor? Sonuçlar Android ve Windows Phone'un yüzünü kızartacak cinsten.


Uygulama geliştirme firması Agawi'nin TouchMarks adını verdiği hız testlerinde iOS'lu, Android'li ve Windows Phone'lu amiral gemilerinin dokunmatik ekranları karşı karşıya geldi. Tepki sürelerini milisaniye aralığında ölçebilmek için "TouchScope" adı verilen ölçüm uçları ve bunu destekleyen bir yazılım kullanıldı. TouchScope, bağlı olduğu Arduino mikrodenetimi sayesinde "minimum uygulama tepki süresi"ni (MART) ölçebiliyor.


Testlerde 3 yaşındaki iPhone 4, 85 milisaniye tepki süresiyle tüm Android'li ve Windows Phone'lu cepleri geçti. Lumia 928 117 milisaniyeye ulaşırken en hızlı Android olan Galaxy S4, 114 milisaniye ile Lumia 928'i zorlukla geçebildi. Geçen senenin iPhone 5'i ise 55 milisaniye ile tüm ceplerden daha hızlı tepki verdiğini gösterdi.


<img src="https://www.chip.com.tr/images/content/2013092411005069272.jpg" alt="" width="620" height="416" />


Testte Agawi'nin TouchMarks uygulamasındaki gecikme sürelerinin ölçüldüğünü, farklı uygulamalardaki gecikmelerin de farklı olabileceğini hatırlatalım. Agawi, platformlar arasındaki farkın şu nedenlere bağlı olabileceğini söylüyor:


"Android ve WP8 runtime'lar üzerinde (sırasıyla Dalvik ve CLR) çalışırken, iPhone daha alt seviye Objective-C'de çalışıyor ve bu gecikmeyi düşürüyor olabilir. TouchMarks gelecekte C/C++ tabanlı Android uygulamalarını Java tabanlı uygulamalarla karşılaştırarak bu durumun geçerli olup olmadığını belirleyecek."


3 senelik bir telefonun Android'li ve Windows Phone'lu telefonları dokunmatik tepkisinde sollaması ilginç olduğu kadar üzücü bir durum. Anlaşılan o ki Google ve Microsoft'un platformlarında doğal koda yönelik bazı değişiklikler yapması gerekecek.

Tüm Konu: iPhone 4'ün ekranı amiral gemilerini ezdi!

Resimlerle: Cep telefonları pazarı grafiğe dökülürse

Kaynak: www.chip.com.tr