iPhone 5'e 2 yeni patent!

CHIP Online
26-08-2012, 20:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'ın aldığı bu 2 yeni patent, büyük ihtimalle iPhone 5'te de kullanılacak!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/iphone-5-e-2-yeni-patent_35513.html

Apple'ın henüz gerçekleştirdiği yeni patent anlaşmaları, teknoloji devinin gelecek cihazları hakkında önemli ipuçları veriyor. Patentler, büyük ihtimalle iPhone 5'e de uygulanacak.


Patentlerden ilki, kullanıcıların karşılaşmaktan bıktığı reklam ve şarkı gibi ekranda beliren arka plan uygulamalarını otomatik olarak engelliyor. Bunun yerine istenmeyen içeriği, cihazın kendisinden aktardığınız uygulamalarla değiştirmeniz mümkün.


Örneğin telefonunuza şarkı, radyo yayını veya video indirmek istediğinizde, o uygulamalar arka planda çalışmaya devam ederken, siz de diğer yandan telefonun ana görünümüne dönüp kendi işlerinizi görebileceksiniz.


Uygulamanın güzel yanı ise, telefonunuz atladığınız uygulamaları belli bir süre hafızaya aldıktan sonra, tıpkı YouTube'taki "önerilen videolar" özelliğinde olduğu gibi, artık karşınıza hoşlandığınız içerikleri sunması. 


İkincisi patent ise, daha hayati bir konu olan iPhone ekranıyla ilgili. Patent, artık hepimizin aşina olduğu hassas iPhone ekranını darbelere karşı koruyacak. 


"Elektronik cihaz bileşenine gelen darbeleri soğuran materyal" şeklinde tanımlanan patent, ilk olarak 2008 yılında Christopher Prest tarafından sunulmuştu.


12 Eylül'de tanıtımı yapılacak iPhone 5'in de, bu yeni kullanıcı dostu patentlerden nasibini alması bekleniyor...

Tüm Konu: iPhone 5'e 2 yeni patent!

Kaynak: www.chip.com.tr