iPhone 5'e "morarma" çözümü!

CHIP Online
12-10-2012, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iPhone 5'in en çok şikayet edilen sorununa çözüm yine Apple'dan değil, başkasından geldi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/iphone-5-e-morarma-cozumu_36401.html

Resimlerle: iPhone 5, Surface ve diğerleri...

Haritaların ardından iPhone 5 kamerasında "mor renk" problemi en çok şikayet edilen problemlerden biri. Apple'ın çözümü "o açıyla çekmeyin" demek olsa da, Fotodiox adlı kılıf üreticisi kendince bir çözüm üretmiş gibi görünüyor.


Fotodiox'un ürettiği camHoodie ve yaklaşık 25 dolara satılan kılıfın iddiası "Mor ışık hüzmelerini mümkün olduğunca" yok etmesi. Bu aslında karmaşık gibi görünse de oldukça basit bir çözüm. Bir çok telefonda aslında bulunan ve kameranın içine ışık hüzmelerinin direk girmesini engelleyen bir başlık.


Problem genelde bir ışık kaynağının kameraya yakın olduğunda ortaya çıkması gibi görünse de, kamera ışığa doğru bakmasa bile bu mor renk görünebiliyor. Geçtiğimiz ay iPhone 5'in satışa çıkmasının hemen ardından şikayetler başlamış, Apple yetkilileri kameranın üstünü elinizle kapatmanızı veya ışık kaynağından uzaklaşmanızı öneriyor.


Hatırlanacağı gibi iPhone 4'ün sinyal sorunu için de kılıf üreticileri devreye girmişti. Eğer böyle giderse Apple, kılıf üreticileri ile ilginç bir ortaklığa gidebilir...

Tüm Konu: iPhone 5'e "morarma" çözümü!

Resimlerle: iPhone 5, Surface ve diğerleri...

Kaynak: www.chip.com.tr