iPhone 5'i Steve Jobs mu "öldürdü"?

CHIP Online
14-11-2011, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'ın iPhone 5'den vazgeçip iPhone 4S'i piyasaya sürmesinin aslında tek bir sorumlusu varmış...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ipho ... -oldurdu_30285.html

Resimlerle: iPhone 5 değil ama iPhone 4S resmen tanıtıldı!

Hepimiz bir iPhone 5 ile tanışmayı beklerken, tasarımı hiç değişmeyen, iç kısmı yenilenmiş bir iPhone 4 ile karşılandık. Şimdi ise Business Insider, bitmek tükenmek bilmeyen iPhone dedikodularına hayat kazandıracak yeni bir dedikoduyla karşımızda: "iPhone 5 gerçekti ve Apple onu öldürdü."

Business Insider'ın "tamamen isimsiz" kaynaklarına göre Apple, bir iPhone 5 prototipine sahipti. Bu prototip, beklendiği gibi büyük bir ekrana ve yeni bir şekle sahipti. Ancak iddiaya göre Steve Jobs, iPhone 5'in farklı ekran boyutunun iPhone serisini bitireceğini düşünüyordu. Jobs'a göre bu, iPhone'u parçalanma sorunuyla karşı karşıya bırakacaktı ve "Android'leştirecekti". Android'in ise Jobs için bir kabus kadar kötü olduğunu biliyoruz. Büyük ekran, bir çok uygulamanın yeni iPhone'a uymayacağı, çeşitli sorunların çıkacağı anlamına geliyordu. Yine de Apple, telefon ekranlarının giderek büyüdüğü bir zamanda, gelecekte bir değişikliğe gitmek zorunda kalabilir.

Bu iddia, iPhone 5'in ortaya çıkmama nedeni olarak oldukça inandırıcı duruyor. Zira Jobs'un basitlik ve tek biçimliliğe büyük önem verdiğini biliyoruz. Ancak eğer iddia doğru ise, bizce şu soruyu da sormak gerekiyor: iPhone 5 neden en baştan değil de sonradan iptal edildi?

Tüm konu: iPhone 5'i Steve Jobs mu "öldürdü"?

Resimlerle: iPhone 5 değil ama iPhone 4S resmen tanıtıldı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Apple, bu iPhone 5'i daha sonra piyasaya sürmeyi düşünüyor olabilir mi?